KAKO HRVATSKI BRANITELJ ŽIVI U HRVATSKOJ DOMOVINI


Obitelj Matijević

Prije dva dana na braniteljskim portalima je svanula vijest koju je poslao hrvatski branitelj Mato Matijević iz Jakšića, Slavonsko-požeške županije. Vapaj za pomoć koju je poslao kroz svoje pismo alarmiralo je sve hrvatske branitelje.

Kako nam Mato govori njegova obitelj živi u dijelu sela u kojem je okružen pripadnicima srpske nacionalne manjine, te svakodnevno prolazi kroz svakakve provokacije na nacionalnoj osnovi.

Kad izvjesi hrvatski barjak prjete mu da će ga zapaliti. Pokraj kuće mu prolaze i pljuju. Problemi traju nekoliko godina. No ti srbi su otišli i korak dalje, te po selu pričaju kako će ga smjestiti u zatvor ili u Vrapče - kaže nam Mato. Srbima podršku daje dožupan Miroslav Grozdanić, nekadašnji predsjednik srpskog demokratskog foruma i protiv Mate guraju kaznenu prijavu u Požeškoj policiji.

Nekoliko puta Mato je prijavljivan policiji iz raznoraznih razloga i ni u jednom slučaju nije bio kriv što je policija i utvrdila. Po selu pričaju da će doći brača iz Srbije i dignut mu kuću u zrak. Sve te prijetnje je prijavljivao policji, ali kako Mato kaže nitko ništa ne poduzima. Probleme koje Mato navodi ima sa obitelji Slavojke Subotić iz Jakšića.Podršku nema od nikoga i sam je protiv Srba. Prije nekoliko godina pokušavao je suicid i zbog lošeg zdrastvenog stanja se boji da to ne pokuša ponovno zato što ga sustavno Srbi psihički maltretiraju, jer mu svakodnevno šalju policiju i podnose prijave protiv njega, a koje su neosnovane i odbijene te mi na taj način stvaraju probleme. Svakodnevno okupljanje ispred Matine kuće od strane Srba više nemože gledati, jer se boji za suprugu i sebe.

Dana 8. travnja 2013. godine na poziv hrvatskog branitelja Mate Matijevića, našem članu Akcije za Bolju Hrvatsku Daliboru.


- U razgovoru koji je trajao otprilike nekih 45 minuta Mato i njegova supruga Ljubica su ispričali splet okolnosti i događanja koje traje već duže vremena između njega, njegove obitelji i susjedne obitelji srpske nacionalnosti Slavujke Subotić koja boravi u istoj ulici kao i Mato Matijević, na kućnom broju 66 u mjestu Jakšić, Požeško-slavonska županija.

Dana 9. travnja oko 9:30h, Mato se ponovno javlja Daliboru Bošnjaku i govori da se kod obitelji Subotić skupilo par osoba ispred kuće i održavaju nekakvu raspravu sa izvješenim plakatom identičnim člankom objave njegovog aralmantnog pisma koje je objavljeno na braniteljskim portalima, po njegovoj izjavi smatra da ga se ponovno provocira.

Nakon kratkog telefonskog razgovora Dalibor se uputio na mjesto događaja da izvidi cijelokupnu situaciju. U trenutku prolaska niz ulicu nije bilo nikoga ispred kuće obitelj Subotić ! 

Dolaskom kod Mate obavljen je interni razgovor o svemu, što se događalo do sada. Ispred kuće obitelji Subotić u tom trenutku se skupilo nekoliko sumještana, te pogledavali prema kući obitelji Matijević.

Mato i Ljubica su u velikom stresu i strahu, sa našeg službenog gledišta i u tom datom trenutku su oboje izgledali jako uplašeno, uplakano i očigledno uznemireni. Poslije razgovora sa Matom Dalibor Bošnjak u dogovoru sa Matom odlazi u MUP - Požega, te razgovora sa načelnikom policijske postaje Požega.

Dalibor je otvoreno rekao od kuda dolazi i objasnio im da je situacija napeta među hrvatskim braniteljima poslije Matinog pisama koje je objavljeno na braniteljskim portalima i da su dovoljna dva poziva da se u selo Jakšić za nekoliko sati ako treba okupi 1000 branitelja što nije nikome u interesu.
Načelnik je rekao da je sa cijelim slučajem upoznat i da su stranke podnjele tužbu.

Zamoljeni su da nam kažu sve o slučaju da čujemo i njihovu stranu, ali to su nam kazali da službenim putem od MUP-a zatražimo očitovanje vezano za taj slučaj
Dogovoreno je da će oni službeno pripaziti daljnja događanja u Jakšiću.

Jučer je podnesen službeni zahtjev prema MUP-u za njihovo očitovanje vezano za slučaj obitelji Matijević iz Jakšića.

Službene informacije koje će nam biti dostavljene od strane policijske uprave biti će službeno objavljene na stranicama Akcije za Bolju Hrvatsku.

Odbor za hrvatske branitelje – ABH

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura