Bloger Rakar uhićen zbog "registra branitelja"


Bloger logoZAGREB, 7. travnja 2010. (Hina) - Bloger i nesuđeni član savjetničkog tima hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Marko Rakar uhićen je zbog sumnje da je povezan s internetskom objavom podataka koji su bili temelj za izradu Registra hrvatskih branitelja, to jest zbog kaznenog djela odavanja službene tajne, doznaje se u MUP-u.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je Hini da je Rakar poslijepodne službeno uhićen zbog tog kaznenog djela te da je osumnjičeni još uvijek u policiji na ispitivanju. O ostalim pojedinostima kriminalističke istrage nije želio govoriti, no potvrdio je da je Rakar sam danas došao u policiju te da policija razgovara sa svima kojima su bile dostupne baze podataka o braniteljima.

Osim potvrde da je njegov branjenik uhićen, Rakarev odvjetnik Maro Mihočević nije želio ništa više reći o tome zbog, kako je rekao, obveze čuvanja tajne.

Mediji su ranije objavili da se Rakar sam prijavio policiji kako bi skinuo sumnju da on stoji iza internetske objave podataka koji su bili temelj za izradu Registra hrvatskih branitelja. Po pisanju medija, Rakar smatra da mu netko smješta, a na odlazak u policiju se odlučio nakon što je vidio da se u komentarima na webu spominje njegovo ime, a za objavu registra navodno je doznao sinoć kada su ga tijekom Dnevnika nazvali s HTV-a.

Marko Rakar trebao je biti jedan od savjetnika predsjednika države, no zbog toga što je državi dužan više od milijun kuna poreza i doprinosa, predsjednik Ivo Josipović odustao je od njegova imenovanja.

Internetska stranica www.registarbranitelja.com pojavila se u utorak navečer s tražilicom putem koje se utipkavanjem imena i prezimena, kontrolnog broja i detalja o postrojbi mogu pronaći neki hrvatski branitelji.

Policija je započela kriminalističku istragu kojom će se utvrditi jesu li na toj internetskoj stranici doista objavljeni podatci iz registra hrvatskih branitelja, čime bi bilo počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura