MORH: podnesene kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja


MORHZAGREB, 7. travnja 2010. - Ministarstvo obrane (MORH) sinoć je zajedno sa Ministarstvom branitelja obitelji i međugeneracijske solidarnosti Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja vezano uz objavu dijela podataka koji su se koristili pri izradi Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata kao i protiv nepoznatog počinitelja koji je dostavio dijelove podataka, priopćeno je danas iz MORH-a.

MORH napominje da je ta objava protivna odredbama hrvatskog Ustava i Zakona o zaštiti osobnih podataka te je, budući se radi o klasificiranim podacima, protivna i odredbama Zakona o tajnosti podataka.

Ističe da, u izvidnim radnjama koje se provode, sudjeluju i pripadnici Vojne policije te Vojno-sigurnosno obavještajne agencije kako bi se utvrdilo dali je do nezakonitog postupanja došlo u sustavu MORH-a.

"U ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći kako informatička sigurnost MORH-a nije niti na koji način ugrožena, a MORH nije imao, niti zabilježio, bilo kakve 'upade' ili pokušaje 'hakerskih upada' u informatički sustav MORH-a", stoji u priopćenju MORH-a.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura