Priopćenje Ureda predsjednika RH u vezi s objavom registra


Predsjednik RHZAGREB, 7. travnja 2010. (Hina) - Ured predsjednika Republike objavio je priopćenje u vezi s objavom dijela registra branitelja na internetu u kojem se kaže da predsjednik Ivo Jospović snažno zagovara objavu registra hrvatskih branitelja, ali ističe da je način na koji je to učinjeno neprihvatljiv i poziva Vladu i Sabor da donesu zakon kojim bi se uredio pristup podacima vezanim za braniteljski status.
"Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović snažno zagovara objavu registra hrvatskih branitelja i to će i dalje činiti. Predsjednik smatra kako način na koji je registar objavljen nije prihvatljiv, da je protivan zakonu, te da zbog nepotpunosti i netočnosti može dovesti do različitih zloupotreba. Štoviše, okolnosti objave otvaraju sumnju da se željela diskreditirati inicijativa objave registra te pojedini akteri na javnoj sceni.
Na popisu branitelja trebaju se nalaziti sva časna imena ljudi koji su zadužili Hrvatsku. Predsjednik Josipović smatra da bi se svi problemi, te moralne i pravne dvojbe vezane za popis branitelja riješili donošenjem zakona kojim bi se uredio pristup podacima vezanim za braniteljski status. Stoga predsjednik Republike još jednom poziva Vladu i Sabor da donesu odgovarajuće propise o objavi registra branitelja", kaže se u priopćenju Ureda predsjednika RH.
(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura