Priopćenje za javnost - Udruge prvi Hrvatski redarstvenik


Prvi hrvatski redarstvenikZagreb, 08.04.2010. - Mi iz udruge smatramo da treba poštivati zakone koje je donio Sabor Republike Hrvatske, posebnu odgovornost na sebi nose političari, predstavnici udruga i svi oni koji nešto znače i nekoga predstavljaju u javnom životu tj imaju prava istupanja.
Svojim komentarima koji odražavaju trenutne interese šalju se negativne poruke građanstvu kako se ništa nemora poštivat ako nam to ne odgovara, na taj način potičemo nered i kaos koji uvjeren sam nikome ne odgovara umjesto da svi čimbenici bez obzira na osobne interese osude inkrimirajuća ponašanja te na taj način pošalju poruku da se trebaju poštivati propisi jer vjerojatno su doneseni u interesu velike većine, ako ne sviju na koji se odonose. Svi moraju znati kako se donose i mjenjaju propisi i to bi trebalo biti sveto i sva rješenja izvan toga vjerojatno nisu zakonita.

Mislimo da je pitanje registra pitanje sve jednog branitelja čiji se osobni podaci nalaze u njemu, a ne šačice moćnika koji imaju mogućnost putem medija manipulirati svima ostalima. Trenutna zakonska rješenja kažu da je objava nezakonita i to treba poštivati. i pitanje je jeli moguće zakonskim izmjenama doći do toga da se objavi registar branitelja, a da se istovremeno ista vrsta podataka zaštiti u nekim drugim područjima gdje su se dužne voditi evidencije i osobni podaci na primjer zdravstvo zdrastveni kartoni ili bankarski podaci u bankarskom poslovanju.

Očekujemo da će policija odraditi svoj dio posla i na primjeren način sankicionirati počinitelje.

Slažemo se s time da se osobe koje nisu branitelji javno prokažu ,nadoknade štetu,a i krivićno gone zajedno s onima koji su im u tome pomogli kako bi stekli status banitelja.

Što se tiče naše udruge naši članovi su kao što je i svima poznato pripadnici prve oružane postrojbe u RH, i knjigu koju smo izdali pod naslovom "PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK " autora prof.gospodina Davora Runtić,u njoj se nalazi popis imena pripadnika te postrojbe ,što znaći da smo mi time još prije 10 godina objavili imena i time sklonili mogućnost da se neko ubaci među nas tko nije branitelj,barem što se tiće naše postrojbe knjiga je tiskana u 2000 primjeraka i cca 1.500 kniga je podjeljeno diljem ljepe naše, a dio se nalazi u gradskoj knjižnici u slavonskom brodu i po školama. Svatko tko želi može proćitati popis tih branitelja.
 

Predsjednik udruge:
Ivan Živković v.r

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura