Slučaj registra branitelja: pretražen stan djelatnika MORH-a Enesa Felića


KARLOVAC, 14. travnja 2010.  - Policija je u nastavku istrage o internetskoj objavi podataka iz registra branitelja u Karlovcu pretražila stan djelatnika MORH-a Enesa Felića koji je izjavio da nema ništa s objavom registra i optužio državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića da mu je "namjestio pretragu stana" jer nije pristao na premještaj.

Nakon jutrošnje pretrage stana Felić je novinarima izjavio da je do prije dva tjedna bio savjetnik za mobilizacijske poslove u karlovačkoj Uredu za obranu i da su mu najavili da će ga smijeniti.

Objasnio je da je trebao potpisati premještaj na radno mjesto poslova zaštite na radu na zračnoj luci Pleso, no on se s tim nije složio.

Felić smatra da mu je pretres stana namjestio državni tajnik u MORH-u Željko Goršić zato jer nije htio potpisati zahtjev za premještajem.

Karlovački lokalni mediji objavili su, ne navodeći izvore, da je u policiju privedena i Diana Marković, bivša načelnica Ureda za obranu Karlovac.

Felić je rekao da je i po njegovim saznanjima policija privela njegovu bivšu šeficu. Kazao je da je i ona prije dva tjedna razriješena te da se "njoj smješta u paketu s njim".

Po pisanju medija, Felić se početkom tjedna požalio novinarima na mobbing, šikaniranje i diskriminiranje na nacionalnoj osnovi jer je bošnjak. Navodno je kazao da je na poslu doznao da mu se sprema nešto u vezi s registrom branitelja te da je u šali rekao kako se ne bi začudio da podnesu kaznenu prijavu i pretresu mu stan pod optužbom da je ukrao registar branitelja.

Za sve što mu se događa odgovornog smatra državnog tajnika Goršića, a o svemu je navodno pisao premijerki, saborskom Odboru za ljudska prava, Pučkom pravobranitelju, Ministarstvu uprave i Sindikatu državnih službenika.

Felić je Karlovčanima poznat jer je tijekom ratnih godina odigrao važnu ulogu na području Grada Karlovca, a za svoj doprinos odlikovan je više puta.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura