CD s registrom nestao u Karlovcu


Zagreb, 15.4.2010 - Istraga vezana uz objavu registra branitelja usredotočena je na Karlovac jer je utvrđeno da je ondje nestala jedna kopija CD-a s dijelom podataka iz registra koji nose oznaku tajnosti, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec u Opatiji.

Prema njegovim riječima, utvrđeno je da objavljeni materijal potječe iz 2006., kada je izrađen kao službeni dokument s oznakom tajnosti. Podaci su tada dostavljeni svim mjerodavnim županijskim uredima za obranu pa je policija u njima provela istragu i utvrdila da CD na kojem je bio dostavljeni materijal nedostaje u Karlovcu.

Nema uhićenih - samo sumnjivi i zadržani

Četvero Karlovčana, koji su jučer ispitani, a njihovi stanovi i uredi pretraženi, danas je opet na obavještajnim razgovorima u karlovačkoj policiji. Riječ je o bivšoj načelnici i zaposleniku tamošnjeg Ureda za obranu Dijani Marković i Enesu Feliću te dvojici djelatnika Centra 112 Martinu Bariću i Davoru Stiščaku. Felić je angažirao i odvjetnika. Danas mu se, uz njegovu nazočnost, ponovno pretražuje računalo.

Jalova rasprava o registru branitelja

I dok još nitko nema status osumnjičenih za odavanje službene tajne, podaci iz registra i dalje se mogu nesmetano pretraživati na internetu.

 


HRT: CD s registrom nestao u Karlovcu

hrt.hr/web

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura