Dragun: Mariću će biti pružena konzularna pomoć


Ambasada RH u BeograduZAGREB, 21. travnja 2010. (Hina) - Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu upoznato je sa slučajem hrvatskog državljanina Veljka Marića, uhićenog u Srbiji pod sumnjom da je u listopadu 1991. počinio ratni zločin protiv civila u selu Rastovcu, u hrvatskoj općini Grubišnom Polju, i pružit će mu svu pomoć, doznaje Hina u srijedu od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).
"Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu upoznato je s tim slučajem i hrvatskom državljaninu pružit će svu potrebnu konzularnu pomoć", rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.
Veljka Marića uhitila je srbijanska policija 18. travnja u Dimitrovgradu, na graničnome prijelazu s Bugarskom, na temelju naloga srbijanskoga tužiteljstva za ratne zločine. Srbija Veljka Marića sumnjiči da je u listopadu 1991. počinio ratni zločin protiv civila u selu Rastovcu u hrvatskoj općini Grubišnom Polju. Po kaznenoj prijavi srbijanskog tužiteljstva, Marić je osumnjičen da je ubio jednu ženu srpske nacionalnosti tražeći u njezinoj kući oružje i njezina sina.
Srbijansko tužiteljstvo priopćilo je da "osumnjičenik potječe iz kriminalne sredine i da je bio pripadnik Legije stranaca", no Marić to opovrgava.
(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura