Josipović: "Bljesak" je bila izvrsna operacija


 ZAGREB, 26. travnja 2010.  - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je uoči obilježavanja 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" primio sudionike operacije - dio zapovjednika operacije, ali i vojnike koji su tu operaciju izvodili, kao i članove obitelji poginulih u operaciji "Bljesak", priopćeno je danas iz predsjednikova Ureda.

Taj prijem u Uredu Predsjednika Republike prvi je u nizu susreta koji će biti organizirani uoči važnijih obljetnica Domovinskog rata i na koje će biti pozivani sudionici Domovinskog rata, od najviših zapovjednika do tzv. običnih vojnika, te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, navodi se u priopćenju.

"Iako je ovo jubilarna obljetnica, obilježit ćemo je skromno, ali ponosno, dostojanstveno i svečano kako dolikuje veličini i značaju događaja za našu povijest", istaknuo je predsjednik Josipović na prijemu. Naglasio je kako je "Bljesak" bila izvrsno pripremljena i provedena vojno-redarstvena operacija kojom su stvoreni uvjeti za oslobađanje svih do tada okupiranih područja.

U ime sudionika operacije "Bljesak" obratio se umirovljeni brigadir Marko Leko izrazivši zadovoljstvo što se uvodi nova praksa kojom će pripadnici Domovinskog rata obilježavati važne obljetnice i u Uredu Predsjednika RH.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura