Hrvatski spomen na Josipa Jovića: 'Ne dajmo da nas bude manje'


Aržano, 31. ožujka 2009 - U nazočnosti rodbine, prijatelja, ratnih suboraca, sumještana te izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, u ponedjeljak je u Aržanu obilježena 18. godišnjica pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu.
Na njegov grob vijence su položili majka Mara u ime obitelji, te u ime Ministarstva unutarnjih poslova državni tajnik u Ministarstvu Ivo Bačić. U izaslanstvu MUP-a bili su i zamjenik Ravnatelja policije Dražen Vitez, te savjetnici ministra Tomislav Buterin i Ivica Franić.

U ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske vijenac je položio zamjenik ravnatelja Ante Gudelj. Također su vijence položili i upalili svijeće predstavnici Županije, Udruge "Josip Jović" iz Aržana, njegove općine Cista Provo, izaslanstva Općinskog odbora HDZ-a Ciste Provo, Gradskog odbora HDZ-a Imotskog, udruge "Imotski sokolovi", te brojni drugi predstavnici lokalnih samouprava iz Imotske krajine i susjednih općina i gradova.

Svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi u Aržanu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata Josip Šantić. Govoreći o 18. godišnjici pogibije Josipa Jovića, don Josip Šantić istaknuo je da je Hrvatska upravo u teškim vremenima Josipove pogibije i početaka Domovinskog rata čeznula za tim da bude jedna zvjezdica u zajednici svjetskih naroda.

- Osamnaest godina poslije ulazimo u NATO, svijet nas je prepoznao. Upravo su Josipov život i životi svih naših branitelja pridonijeli tome. Ne dajmo da nas svake godine bude sve manje, neka mladi roditelji shvate da su djeca budućnost Hrvatske, istaknuo je Josip Šantić.

Nakon svete mise u Osnovnoj školi u Aržanu, održan je prigodni program učenika škole u čijim je klupama prva slova učio i Josip Jović. Program je pripremio mjesni župnik don Ante Čipčić.

 

slobodnadalmacija.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura