Obilježena 18. obljetnica pogibije 21-godišnjeg redarstvenika Josipa Jovića


Plitvice, 31. ožujka 2009. - Na Plitvicama je održana komemoracija povodom 18 obljetnice pogibije redarstvenika Josipa Jovića iz Aržana, prve žrtve Domovinskog rata.

Kod spomen obilježja za mladog policajca, uz najbližu rodbinu,vijence i svijeće položili su ministri policije i branitelja, vojske, Tomislav Karmarko, Jadranka Kosor i Branko Vukelić i brojne udruge iz Domovinskog rata predvođene postrojbama kojima je bio Jović pripadnik, Udruga Tigar 90-91 i Uzdanice iz Rakitja.

Komemoracija je protekla u evociranju uspomena na krvavi plitvički Uskrs 1991. godine kada su iz Hrvatske otišle prve krvave slike rata i pobune Srba. Primjer pogibije mladog redarstvenika iz Aržana, koji je sa 21 godinu došao na Plitvice braniti Hrvatsku, istaknute su kao trajne vrijednosti Domovinskog rata.

- Danas kada Hrvatska živi u miru, žrtva redarstvenika Josipa Jovića obavezuje nas da se borimo protiv kriminala i korupcije - rekao je Tomislav Karamarko, ministar policije na mjestu gdje su 1991.godine u svitanje Uskrsa pobunjeni Srbi iz zasjede mučki ubili Josipa Jovića čime se dalo nagovijestiti da će stvaranje slobodne Hrvatske biti natopljeno krvlju.

Tmuran dan i kiša pratilo je komemoraciju.

- Vidimo da i nebo plače danas za Josipom Jovićem. Zato, zbog tisuća žrtava moramo voditi trajnu brigu o vrijednostima Domovinskog rata, izjavila je Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura