U Aržanu obilježena 22. godišnjica pogibije Josipa Jovića


Aržano - Komemoracija za prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića (Foto: Arhiv)

Aržano, 2. travnja 2013. - U povodu 22. obljetnice pogibije Josipa Jovića, vojnog redarstvenika i prve žrtve Domovinskog rata, danas je u njegovu rodnom Aržanu održana komemoracija.

Svečanost obilježavanja 22.godišnjice pogibije našeg heroja započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu. Cvijeće i svijeće na grob Josipa Jovića položili su članovi njegove obitelji, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Grada Imotskog i općina s područja Grada Imotskog, te predstavnici braniteljskih udruga, nakon čega je održana misa zadušnica u župnoj crkvi Svih Svetih u Aržanu, u čast Josipa Jovića, ali i svih branitelja Domovinskog rata. Svetu misu predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, koji je nazočnima na svečanosti udijelio svoj blagoslov.

U Osnovnoj školi Josipa Jovića u Aržanu zatim je upriličena Svečana akademija, na kojoj se nazočnima obratio zamjenik Tonković: „U temelje naše mlade Domovine, Josipov život je ugrađen, kao što je ugrađen i nemjerljivi doprinos cijele hrvatske policije, jedine institucije koja je prije dvadesetak godina bila u stanju organizirati obranu države. Vama, draga obitelji Jović, ne treba nikakav podsjetnik za Vaš nenadoknadivi gubitak. Vi svoja sjećanja nosite svakodnevno, samozatajno, a mi se Vašoj uspomeni možemo samo pokloniti. Ovaj dio naše Domovine dao je nemjerljivi doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Mnogi heroji zaslužni za današnju Hrvatsku rođeni su upravo na imotskom području. U europsku budućnost ulazimo klanjajući se žrtvi onih koji tu budućnost nisu dočekali.“Gospodin Tonković se, na kraju govora, zahvalio obitelji Jović i svim drugim obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, za teško zamislive žrtve koje su podnijeli za bolju budućnost Hrvatske.

Učenici škole su, za ovu prigodu, pripremili poseban program u znak sjećanja na Josipa Jovića, ali i sve ostale branitelje koji su pale u borbi za slobodnu Hrvatsku. U programu su, pored ostalih, nastupali i nećaci pokojnog Josipa Jovića, također učenici osnovne škole, koja nosi ime prve žrtve Domovinskog rata.

Na kraju Svečane akademije zamjenik ministra je, u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Osnovnoj školi Josipa Jovića donirao knjige za školsku knjižnicu, koje je primio ravnatelj škole Tomislav Perković.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura