EKSLUZIVNO-SRAMOTA ZA HRVATSKI SUSTAV: UMJESTO DA MAKNU SPOMENIK SRBI U GOLUBIĆU SAMO ZAMIJENILI PLOČU SA ĆIRILIČNIM NATPISOM


Ne samo da nepoštivaju hrvatske zakone već stvar sa spomenikom u Golubiću kod Knina ide još i dalje.

Na službenu zabranu institucija RH, daljnje gradnje spomenika u Golubiću navodnim žrtvama u domovinskom ratu 1991-1995 još jednom smo svjedoci da zakoni u Hrvatskoj ne vrijede za sve jednako.

Bez obzira na zabranu daljnje gradnje, srbi su na spomeniku u Golubiću samo promijenili spomen ploču sa imenima navodnih žrtava, a za koje postoje određene i osnovane sumnje da su sudjelovali u agresiji na RH.

Na sadašnjoj spomen ploči nelegalno i bespravno sagrađenog spomenika bez obzira na zabranu, prije samo dva dana samo je izmjenjen tekst tj.izvršen je zahvat obnove iako je na spomen području pločica sa natpisom inspekcije RH da se zabranjuje svako daljnje građenje spomenika.

No to nije obeshrabrilo one koji ne poštivajući hrvatski zakon rade na obnavljanju spomen ploče i maknu samo ploču sa imenima spornih srba koji su se 1991g. borili protiv RH.
Na sadašnjoj ploči ćirilicom piše da se spomenik podiže svim Golubićanima poginulim u ratovima, ali se ne naglašava u kojim i protiv koga.

Nitko od mjerodavnih institucija RH nije bez obzira na zabranu reagirao,što samo po sebi dovodi u sumlju transparentnost i funkcioniranje pravne države.

Niti županijska kao ni lokalna Kninska vlast u županiji šibenskokninskoj nije reagirala i upozorila na nepoštivanje hrvatskih zakona,pa se stječe dojam da prešućivanjem daju svoje odobrenje za gradnju i povredu hrvatskog zakona.

Zbog koga hrvatska policija čuva spomenik u Golubiću i tko je uopće dozvolio da se na spomeniku vrše građevinski zahvati iako je službena zabrana inspekcijskih službi na snazi?

Danonoćno policijsko čuvanje spomenika u Golubiću pogodovalo je samo tom da se na spomeniku uz zabranu institucija RH ipak izvrši građevinski zahvat i promijeni se ploča sa natpisom što je nerazumljivo.

Zašto uopće policija čuva spomenik i zašto nisu zabranili ovaj građevinski zahvat?Na ova pitanja morati će odgovoriti svi oni koji predstavljaju one odgovorne institucije RH koje su u ovom slučaju očito zakazale,negirajući same sebe.B.P.M.

 

 

USPOREDBA STANJA SPOMENIKA 30. rujna i 6. studenog 2011. godine

 

 

Kronologija događanja:

# Posjeti: EKSLUZIVNO: U naselju Golubić kod Knina podiže se spomenik poginulim golubićanima i paravojnicima RSK 1991-1995 (FOTO)
# Posjeti: Bespravno podignut spomenik Srbima u Golubiću odlukom ministarstva mora se rušiti! (FOTO, VIDEO)
# Posjeti: Rok za rušenje bespravno podignutog spomenika "poginulim" Srbima u Golubiću istekao a spomenik još nije maknut! (VIDEO)
# Posjeti: OBRAT Karamarko zabranio otkrivanje spomenika srpskim žrtvama u Golubiću
# Posjeti: Spomenik poginulim Srbima nije otvoren, u Golubiću mirno
# Posjeti: U Golubiću nije održan srpski skup i svečanost otvaranja spomenika "poginulim golubićanima" (FOTO)
# Posjeti: Golubić kod Knina: Srbi u hrvatskoj ignoriraju zakon-bespravna građevina i dalje nedirnuta

 

 

FOTOGALERIJA: braniteljski-portal.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura