Priopćenje Udruga ATJ LUČKO i TIGAR 90/91 RAKITJE povodom obljetnice "Krvavog Uskrsa" - HRT IGNORIRAO SPECIJALCE


ATJ LUČKO - TIGAR 90/91 RAKITJE

Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko '90 i Udruga Tigar 90/91 Rakitje sa svojim predstavnicima bili su 11. ožujka 2013. godine na sastanku sa predstavnicima HRT-a koju je predstavljala v.d. Ravnatelja programa Mirjana Rakić i v.d. Urednika informativnog programa Domagoj Novokmet.

Tom prilikom razgovaralo se o potrebi kvalitetnijeg odnosa javne televizije o istini o Domovinskom ratu, a posebno potrebi objektivnog prikazivanja događanja '90. na '91. sa potrebom činjeničnog pristupa obilježavanja akcije ′′Krvavi Uskrs′′ na Plitvicama.
Gđa. Mirjana Rakić i g. Domagoj Novokmet su predložili da HRT kroz svoju emisiju ′′Nulta točka′′ od 01. travnja 2013. godine posebno obradi samu akciju, a budući da se ova obljetnica ′′Krvavog Uskrsa′′ prvi put nakon dvadeset i dvije godine datumski poklapa sa samim događajem.
Kako je taj dogovor i potvrđen, te održan sastanak i sa voditeljem emisije g. Mislavom Togonalom od strane predstavnika određenim za kontakt ispred Udruge ratnih pripadnika ATJ Lučko '90, smatrali smo da je taj dogovor konačan.
Na svom kolegiju od 28. ožujka čelnici HRT-a su donijeli odluku o odustajanju od emisije ′′Nulta točka′′ za Uskršnji ponedjeljak.
U ovom slučaju HRT je pokazala da ne razumije važnost povijesnog događaja.
Za takvo neodgovorno i neprofesinalno ponašanje i očito namjerno opstruiranje tako značajnog događaja iz novije Hrvatske povijesti nas stavlja u poziciju da reagiramo.
Ponuda HRT-a da kroz emisiju ′′Veterani mira′′ u subotu 30. ožujka 2013. godine i ′′Temu dana′′ koja bi išla na Uskršnji ponedjeljak, što je nelogično, jer nema veze sa događajima tog dana, nama nije prihvatljiva.
Gospodo sa HRT-a, podsjećamo Vas da su ratnici iz navedenih udruga 1990. i 1991. godine čuvali i vaš medij, te Vam osigurali slobodu i demokraciju od prijetnji vojnog puča tadašnje JNA.
Mi nismo birali ′′Krvavi Uskrs′′ nego su nas na to pobunjeni i velikosrpski teroristi prisili, kao što Vas podsjećamo da majci Mariji pokojnog Josipa Jovića nismo u ponedjeljak javljali o pogibiji njenog sina nego smo joj tu tužnu vijest morali priopćiti upravo na ′′Krvavi Uskrs′′.
Zbog navedenog, udruge ATJ Lučko '90 i Tigar 90/91 Rakitje, odustaju od sudjelovanja od bilo koje rezervne emisije HRT-a.

ORIGINALNI DOKUMENT PRIOPĆENJA JE U PRILOGU

Zagreb, 29. ožujka 2013. godine

Predsjednik udruge: Mladen Grgić

Predsjednik udruge Tigar 90/91 Rakitje: mr. Zdravko Andabak

Braniteljski portal

PrilogSize
priopćenje.pdf216.13 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura