Ubijeni Ivica Grgić nije bio terorist već samo jedan od teško oboljelih hrvatskih Branitelja


Ivica Grgić ustrijeljeni od strane specijalne policije u nespretnom događaju na benzinskoj crpki u Solinu nije bio nikakav kriminalac već samo jedan od mnogih teško oboljelih hrvatskih branitelja.
 

 

Nakon 18 satnog mučnog i nespretnog pokušavanja sve sile visokokvalificiranih pregovarača,kako od strane crkve,psihijatrije pa sve do MUP-ovih visokoprofesionalnih i vrhunski obučenih pregovarača nije urodio plodom,nitko od nabrojenih nije na visokoprofesionalan način uspio nagovoriti i uvjeriti ubijenog Grgića da odustane od pokušaja "uvjeravanja javnosti" kako nešto možda ne štima u državi Hrvatskoj.
Njegova socijalna radnica istaknula je da je ubijeni Grgić uvijek bio mirne naravi i (suradan) tj čovjek za suradnju i dogovor
 
Ostao bez obadvoje roditelja,živio sa teško bolesnim bratom i živio od socijalne pomoći oko 1.250 kn,Grgić više vjerovatno nije mogao dalje.
 
Čovjeku je sigurno sve to nakupljeno u jednom trenutku kulminiralo i odlučuje se na čin očajnika koji želi skrenuti pozornost na možda ne samo na svoje životne probleme,za koje je sigurno kao hrvatski branitelj mislio da ne trebaju biti baš toliki i nerješivi.
 
Odlučio se na pogrešan način skrenuti pozornost i biva zasigurno u tim satima tretiran kao kriminalac i terorist koji želi ugroziti tuđe živote i imovinu.
 
Policija stupa na scenu:
 
Hrvatska policija po službenoj dužnosti treba i mora zaštititi živote svojih građana kao i tuđu imovinu.
 
Počinje tužni i iscrpljujući spektakl:
 

Okuplja se sva sila specijalne policije,vatrogasaca kao i svih onih koji trebaju nastupiti u ovakvim predstavama,da nešto ne krene po zlu.
 
Traže se rješenja:
 

Pokušavanje uvjeravanja na razno razne načine, ubijenog Grgića ne zanimaju.
 
Od prijatelja,poznanika,fratra,psihijatra,policijskih visokoobučenih i kvalificiranih vrhunskih pregovarača uvjeravanja da odustane ne dolaze do ušiju ubijenog Grgića.
Visokokvalificirani pregovarači mahom svi vrhunski ne nalaze pravo rješenje da razuvjere ubijenog,koji nema nikakvih uvjeta već samo na miran i dostojanstven ali vrlo opasan način želi nešto poručiti hrvatskoj javnosti,ne kao kriminalac već kao građanin i branitelj.
Nitko od sve sile mahom vrhunskih profesionalaca ne uspijeva razotkriti svu mističnost osobnosti ubijenog Grgića.

 

Jedan od vrhunskih pregovarača rekao mu je:"Sad su svi vidili kako ti je u životu,prenose te uživo nainternetu,predaj bombu i ajde doma".

Neću ići doma i neću aktivirati bombu.Pustite me na miru da još stojin ovde,odgovorio je Grgić....

 VRANJIČANI SU POTVRDNO GOVORILI KAKO GA JE NJEGOV NERJEŠENI STATUS JAKO PROGONIO I KAKO JE PREDAO SVE POTREBITE DOKUMENTE ZA RJEŠENJE STATUSA ALI JE ODBIJEN JER JE ZAKASNIO SA PREDAJOM DOKUMENATA,JER JE ISTEKAO ROK ZA PREDAJU PRIZNAVANJE STATUSA KOJI JE UBIJENI GRGIĆ TRAŽIO.


 
Ide se na odugovlačenje i iscrpljivanje,računa se na umor ubijenog Grgića:

 
Prilaze mu vrlo blizu naoružani i sa uprenim oružjem,razgovaraju i opet ništa.
 
18 satno mučno traženje rješenja okončava se u 7.30 kada su specijalci procijenili da je vrijeme za akciju računajući da je Grgić umoran ili da je možda zaspao.
 
Procjena je to koja po svemu nije bila dobro odmjerena i koja je natjerala ubijenog Grgića na lošu i možda predvidivu reakciju.

 

Grgić nije spavao već je reagirao onako kako se trebalo očekivati od psihički teškooboljelog čovjeka i hrvatskog branitelja.
Teška psihička bolest,Shizofrenija i sve muke u tom čovjeku nagonski su proradile i on sigurno i apsolutno svjestan ugroze svog života tjeraju ga na očajnički čin ugrožavanja tuđih života i tada na veliku žalost biva ustrijeljen od strane specijalaca,koji možda već danas razmišljaju o tom da li je sve moglo biti drugačije,i da li je Grgić trebao ostati živ.
 
Postavlja se veliko pitanje,kako bi se sve ovakve stvari odigravale da je kojim slučajem došlo do nedaj bože talačke krize u kojoj su sudionici ljudi sličnog profila kao ubijeni Grgić,i kako bi sve to riješili visokokvalificirani i vrhunski obučeni specijalci i njihovi pregovarači."Ne dogodilo se".
 
Postavlja se veliki broj pitanja:
 
Tko je sve zakazao u predmetnom slučaju ubijenog Grgića?
Kako i na koji način teški psihički bolesnik može posjedovati veliki arsenal naoružanja i eksplozivnih naprava?
Čija je on briga kao takav?
Kakve je PSP i tretmane imao Grgić?
 
Upotreba i ispaljivanje eletrošokera na ubijenog Grgića:
 
Da li su bombe eksplodirale nakon upotrebe elektrošokera?

Da li je upotreba elektrošokera bila loša procjena?

 

No Grgić je sada ubijen i mrtav i ostaje nam samo još jedno pitanje,tko će biti sljedeći ako će biti,a nedaj bože da bude.
 
B.P.
 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura