Domoljubna večer u Tovarniku


Promocija knjige "Pakao srpskog logora - Stara Gradiška"

Općina Tovarnik i udruga Hrvatski ratni veterani u četvrtak 31. siječnja 2013. organiziraju domoljubnu večer glazbe i zajedništva. Večer će se održati nakon otkrivanja spomenika na 15. obljetnicu ukopa pedeset i troje mještana poginulih u Domovinskom ratu.

Po ideji članova udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik izrađen je spomenik za čiju je izradu iz kamenoloma blizu Splita dopremljena kamena stijena uz pokroviteljstvo Luke Markića.

Domoljubna večer organizira se u cilju promicanja vrijednosti Domovinskog rata i očuvanja digniteta braniteljske populacije. Početak svečanosti je u 20 sati u dvorani Villa Tovarnik. Posebni gosti u glazbenom dijelu programa su "Klapa Levanda" koja će mediteranskim zvukom u klapskom izričaju promovirati pjesmu "Sjećanje na Ivana Burika" posvećenu mučki ubijenom svećeniku vlč. Ivanu Buriku, župniku Župe sv. Mateja u Tovarniku.
Uz promociju navedene pjesme "Klapa Levanda" izvest će splet domoljubnih, duhovnih i dalmatinskih pjesama i tako u srcu Slavonije dočarati duh Dalmacije

U ostalom dijelu glazbenog programa sudjeluju: Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Igor Delač - Prva Liga, Džentlemeni, Branko Čulić Vukovarac i Tomislav Šustić.

U okviru Domoljubne večeri glazbe i zajedništva organiziramo prezentaciju slika izrađenih tehnikom tapiserije sa domoljubnim, sakralnim i zavičajnim motivima pod nazivom "Hrvatska u srcu" koje izrađuje Hrvatski branitelj iz Novske. Održat će se i promocija knjige "Pakao srpskog logora - Stara Gradiška" koja argumentirano svjedoči o stradanju branitelja koji su prošli pakao srpskog logora i kojima je knjiga i posvećena.

U knjizi se poimenično navode osobe koje su bile njihovi mučitelji. Nakladnik ove knjige je Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata "Zebre" Nova Gradiška. /HRV-središnjica/

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura