Šundov: u Splitu će se osnovati Muzej Domovinskog rata


Jure Šundov - Svaki dan kada idem na posao sjetim se mitraljeskog gnijezda u Banovini (Foto: Moj Split)

SPLIT, 27. ožujka 2013. - Dogradonačelnik Splita Jure Šundov danas je najavio kako će se u tom gradu osnovati spomen Muzej Domovinskog rata rekavši da se gradska uprava već angažirala u vezi s tim.

"Hrvatski branitelji zaslužuju da se napravi spomen Muzej Domovinskog rata u Splitu a gradska uprava već radi po tom pitanju, i nema nikakvog razloga da se realizaciji tog projekta ne pristupi žurno", rekao je danas Šundov na sjednici splitskog gradskog vijeća odgovarajući na vijećničko pitanje Mirka Ramljaka (HDZ) što je do sada napravljeno glede zamisli da se u Splitu formira spomen Muzej Domovinskog rata.

Šundov je istaknuo kako je potrebno pronaći prostor u kojem bi bio smješten spomen Muzej Domovinskog rata u Splitu, te je najavio formiranje radne skupine koja će se angažirati na realizaciji ove zamisli.

"Nakon Uskrsnih blagdana održat ćemo sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga i stručnjacima na kojem ćemo razmotriti što žurnije aktivnosti na formiranju ovog spomen muzeja u Splitu", kazao je Šundov.

Vijećnik HDSSD (Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije) pitao je koliki su bili gradski proračunski prihodi a koliki rashodi u 2012. godini.

"Ukupni prihodi tijekom 2012. godine bili su 710 milijuna kuna, a rashodi 748 miljuna kuna, što znači da je prošle godine ostvaren gradski proračunski manjak od 38 milijun kuna", odgovorila je pročelnica Upravnog odjela za financije u splitskom gradskom poglavarstvu Ljiljana Vučetić .

Na početku današnje sjednice pročitan je i dopis dosadašnje vijećnice Sanje Bilač u kojem ona izvješćuje da podnosi ostavku na tu dužnost pošto je 30. siječnja ove godine istupila iz HDZ-a, čiji je vijećnik bila u gradskom vijeću.

Na dnevnom je redu sjednice ukupno 65 točaka te će se, kako je rekla predsjednica vijeća Nevenka Bečić, danas održati prvi dio sjednice zaključno sa 27. točkom dnevnog reda a drugi će se dio sjednice održati 3. travnja ove godine.

(Hina) xpgas ynpav

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura