Veterani 4.gardijske obilježili 19.obljetnicu akcije Maslenica (FOTO)


Veterani 4.gardijske obilježili 19.obljetnicu akcije Maslenica (FOTO)Veterani 4.gardijske brigade-podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, zajedno sa svojim kolegama i suborcima iz Splita, Imotskog, Zadra i drugih mjesta te veterana 3.gbr-slavonskih kuna okupili su se na Maslenici kako bi obilježili 19.obljetnicu ove blistave akcije kojom je u Domovinskom ratu spojen hrvatski jug sa sjeverom. Pred spomenik poginulim pripadnicima 3.gbr u Kašiću položili su vijenac i zapalili svijeće. Potom su podno poznatog zelenog hrasta uz Jadransku magistralu, s mjesta odakle su krenuli u akciju, položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima 4.gardijske brigade u toj akciji. Dio veterana podružnice iz Metkovića posjetio je Paljuv i nekadašnju prvu crtu bojišta. Položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika svojim poginulim suborcima pok. Mariju Nikoliću –Kišu i pok. Mariju Glavoti čija imena nose dvije ulice istoimenog mjesta. Potom je služena sveta misa za poginule suborce u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije u Novigradu gdje su poslije nastavili druženje uz ručak. Iako je prošlo 19 godina još su živa sjećanja veterana na te slavne i teške trenutke. U samo tri dana oslobođen je veliki dio okupiranog područja među kojima i zračna luka Zemunik, neprijatelj je odbačen iz predgrađa Zadra te je poslije kod srušenog Masleničkog mosta sagrađen pontonski most kojim su cestovnom komunikacijom spojeni hrvatski sjever i jug. Predsjednik dubrovačko-neretvanske podružnice veterana 4.gardijske Ante Pehar sa svakom promjenom vremena „prisjeti“ se akcije kada nakon ranjavanja nije prepoznao vlastiti odraz u ogledalu.
Udruga veterana 4.gardijske brigade
Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju

Pogledajte fotogaleriju:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura