Posedarje slavi i obilježava 20. godišnjicu Vojno redarstvene akcije Maslenica


Posedarje

Pripadnici postrojbi Hrvatske ratne mornarice obilježavaju 20. godišnjicu Vojno redarstvene akcije Maslenica. Proslava počinje u 15 sati na rivi u Posedarju (Obala Ante Damira Klanca).

O spomenu na akciju govori bivši pripadnik postrojbe, kapetan fregate Neven Katić.

"Mi smo pozvani na nju jer smo imali aktivnu učešće u toj operaciji i nakon nje. Bili smo jedna od postrojbi koja se najdulje zadržala u samom Posedarju i bila zadužena za osiguranje samog pontonskog mosta", podsjeća Katić. Početkom 1993. godine postrojba je uključena u akciju Maslenica. Za iskazanu borbenost i hrabrost, bivši predsjednik i vrhovni zapovjednik hrvatskih oružanih snaga Franjo Tuđman pohvalio je 16 pripadnika postrojbe. Na području Maslenice, dio postrojbe bio je angažiran sve do okončanja „Oluje”. U tom vremenu nastali su i trajni prijateljski odnosi s mještanima Posedarja, u kojem se danas slavi.

"Svi su pozvani na tu jednu veliku pučku feštu. Imamo sreće da će biti lijepo vrijeme. Ovim putem pozivamo one koji su sudjelovali i one koji se sjećaju ili koji imaju nekoga da je bio u toj operaciji, da se pridruže proslavi te velike obljetnice akcije, kojom je počelo oslobođenje naše domovine", poručuje Katić.

U znak zahvalnosti za cjelokupan doprinos svim braniteljima, mještani će na svečanosti postaviti spomen ploču na posedarskoj rivi.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura