Na molitvenoj hodnji 50-ak sudionika pješačilo 26 kilometara (VIDEO)


Molitvena hodnja - "Koracima nade u istinu"

Zadar/Maslenica 20. siječnja 2013. - U povodu obilježavanja 20. godišnjice Vojno redarstvene akcije Maslenica održana je 5. uzastopna molitvena hodnja, duga oko 26 kilometara, pod nazivom "Koracima nade u istinu". Na njoj je ukupno sudjelovalo 50-ak ljudi, koji su po prvi puta podijeljeni u dvije skupine.

Jedna je išla starijim smjerom od Zelenoga hrasta i Islama Latinskog, dok je druga skupina hodala sjevernije preko Jurjevca i Podgradine. Skupine su se spojile u Paljuvu, dok je cilj hodnje bio u Pridrazi, gdje je služena sveta misa.

- Cilj ove molitvene hodnje je moliti za sve poginule u VRO Maslenica i za civile koji su stradali u ovim našim ravnokotarskim mjestima - kazala je Ivana Haberle, predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu-Zadar.

U Paljuvu su veličanstvenu kolonu nedaleko od crkve u izgradnji kod spomen obilježja poginulim braniteljima i civilima dočekali brojni mještani i klapa Težaci.

Hodnja je potom preko Novigrada zajedno s Novljanima nastavljena do Pridrage gdje su sudionike kod novog spomenika hrvatskim braniteljima dočekale obitelji poginulih. U crkvi Gospe od Ružarija don Jure Zubović je predvodio svetu misa za nakanu hodnje i za sve poginule branitelje i civile.

Nakon mise je za sve sudionike organiziran domjenak koji su pripremili članice i članovi KUD-a Luzarica iz Pridrage.

Suorganizatori hodnje su bili Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata iz Pridrage, Podgradine i Paljuva, zadarska HVIDR-a, Udruga Damir Tomljanović-Gavran, KUD Luzarica Pridraga i klapa Težaci Paljuv.

VOXTV, 20. siječnja 2013.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura