Memorijalni maraton "Da se ne zaboravi": Trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli


Sudionik memorijalnog maratona "Da se ne zaboravi" (Foto: Vedran Sitnica)

Miolović je naglasio kako su natjecatelji rekli kako je teže bilo braniteljima 1993. nego njima istrčati ovaj polumaraton i trčat će ovu utrku dok god budu mogli.
U sklopu obilježavanja 20. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica održan je deveti po redu memorijalni maraton "Da se ne zaboravi".

40 trkača

Četrdeset trkača iz cijele Hrvatske i ove je godine sudjelovalo na memorijalnom maratonu od Maslenice preko Posedarja do Novigrada.

Iako su natjecatelji mahom atletičari, triatlonci i ostali sportaši, pa im je primarno sudjelovati i napraviti što bolji rezultat, dvadesetak kilometara pod motom 'Da se ne zaboravi', postala je 'zavjetna utrka', rekao je Slobodan Mijolović, pokretač i glavni organizator ovog maratona.

Naglasio je kako su natjecatelji rekli kako je teže bilo braniteljima 1993. nego njima istrčati ovaj polumaraton.

- I trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli, dodao je.

Utrku je na starom Masleničkom mostu otvorio Martin Baričević, načelnik Jasenica. Ove jubilarne godine utrka se umjesto na dužini od 17 kilometara za 20. obljetnicu održala na 20 kilometarskoj stazi.

- Pobijedio je maratonac Blaž Barac iz Bribira, drugi je član Kluba atletskih veterana Zadar Damir Dukić Kuke i treći je bio Ivan Tuta iz Triatlona Zadar, proglašavao je Mijolović na cilju u Novigradu.
"Vidimo se dogodine!"

Od žena najbolja je bila Radmila Maksimović iz AK Šibenika, a druga je bila njena klupska kolegica Ranka Šimić. Prije prigodnog domjenka medalje je dijelio novigradski donačelnik Martin Gospić.

- Zahvaljujem svim sudionicima utrke od Masleničkog mosta do Novigrada što su došli i uveličali ovaj važan datum za sve žitelje ovog kraja koji su se nakon akcije Maslenica mogli vratiti svojim domovima, a Hrvatska je ponovno bila povezana od juga prema sjeveru. Utrka je bila odlično organizirana te u ime Atletskog saveza zahvaljujem pokroviteljima, poručio je na kraju Slobodan Mijolović te sve natjecatelje pozvao: "Vidimo se dogodine, na jubilarnoj desetoj utrci!"

Izvor: Zadarski List

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura