Gotovina o Maslenici: Tu smo stekli sva znanja koja su nas dovela do pobjede


Gospodine generale 84.gardijska bojna "Termiti" spremna za smotru

Obilježava se 20. godišnjica od početka vojno redarstvene akcije 'Maslenica'. General Ante Gotovina je istaknuo da je Hrvatska vojska u toj akciji stekla sva tehnička i taktička znanja koja su Hrvatsku dovela do konačne pobjede.

U Zadru se obilježava 20. obljetnica Vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93.", a na obilježavanju sudjeluju predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i brojni aktualni i umirovljeni vojni dužnosnici.

Među njima je i general Ante Gotovina koji se u govoru prisjetio ove vojne akcije. 'Kako sam se osjećao te 1993.? Osjećao sam se 20 godina mlađe, ali jednako ponosan na sve svoje prijatelje suborce', rekao je Gotovina.

'Bila je to akcija koja nas je usmjerila dalje, u kojoj smo stekli sva taktička i tehnička znanja i razvili naše oružane snage da bismo došli do konačne pobjede', dodao je general Gotovina ističući kako su akcijom spojeni sjeverni i južni dio Hrvatske.

Trojica predsjednika položili su vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju Zadar, a zatim su položili lovorov vijenac pred spomen obilježjem 3. bojne 4. Gardijske brigade "Imotski sokolovi".

Nakon polaganja vijenaca održat će se svečana akademija u zadarskome Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje je predviđeno obraćanje predsjednika Ive Josipovića, Josipa Leke i Zorana Milanovića.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura