U Novigradu odana počast poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice i Gromova (VIDEO)


Obilježavanje obljetnice - Novigrad, siječanj 2010

Novigrad, 26. siječnja 2013. - U Novigradu je upriličeno polaganja vijenaca na spomen obilježjima Hrvatske ratne mornarice i II. Gardijske brigade u čast branitelja poginulih u akciji "Maslenica".

Okupili su se brojni sudionici Domovinskog rata koji su tijekom ratnih godina boravili na novigradskom području i sudjelovali u ratnim akcijama, ali i roditelji poginulih branitelja, te mnogi drugi koji željeli odati zasluženu počast žrtvama.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće pored spomenika Hrvatske ratne mornarice koji je izgrađen u čast Miljenka Zorića, Danijela Gagina, Denisa Špike, Petra Bogdanića, Dragana Špara, Dragana Grabovca, Miljenka Kvesića, Anđelka Kecmana i Muharema Gamzića.

Vijence su položili i zapalili svijeće pripadnici HRM, Zadarske županije, Općine Novigrad, Udruga dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Split i Ugljan, Udruga Bošnjaka iz Pule, predstavnici Grada Pule, roditelji poginulih branitelja, te pripadnici II. Gardijske brigade.

Nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju HRM, svi su se uputili na spomen obilježje II. Gardijske brigade.

VOXTV, 26. siječnja 2013.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura