Otočki bataljun obilježio svoj dan


Kotraadmiral Ante Urlić i Joško Pulja - 20. obljetnica otočkog bataljuna

Zadar, 27. siječnja 2013. - Otočki bataljun obilježio je danas svoj dan i svoje sudjelovanje u Vojno- redarstvenoj operaciji Maslenica, koja je uspješno provedena prije 20 godina. Održana je sveta misa, položeni su vijenci i svijeće za sve poginule, otvorena je prigodna izložba fotografija te je održan prigodni program.

Ratni zapovjednik tog bataljuna, pukovnik Joško Pulja, rekao je kako su bili oni mala postrojba koja je dala svoj doprinos u VRO Maslenica, na što su jako ponosni.
- Naš dan, 27. siječnja, obilježavamo još od 1994. godine, u spomen na dan pogibije zapovjednika 2. satnije, Denisa Špike, koji je poginuo na Ražovljevoj glavici iznad Škabrnje - istaknuo je Pulja.

Špika je za svoje zasluge dobio dva najviša odličja, Red Kneza Domagoja s ogrlicom te Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Inače, kroz Otočni bataljun tijekom četiri ratne godine prošlo je oko 1.800 ljudi, a na samom bojištu uvijek ih je bilo 500-tinjak. Život su izgubila četiri njezina pripadnika, a ranjeno ih je 22.

>>Najveća snaga Otočkog bataljuna bila je zajedništvo(FOTO)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura