Veterani 4. Gardijske brigade: Posjet selu Paljuv i sjećanje na poginule branitelje (FOTO)


Posjet selu Paljuv i sjećanje na poginule branitelje

Dana 27.siječnja godine Udruga veterana 4. gardijske brigade-podružnica Dubrovačko-Neretvanske županije zajedno s njegovim ratnim zapovijednicima i prijateljima postavila je spomen ploču na mjestu pogibije svog suborca pok. Marija Nikolićia-Kiša u Paljuvu.

Pok. poginuo je u akciji Maslenica 29.siječnja 1993. godine. Uz radove na postavljanju spomen ploče družili smo se i s mještanima sela Paljuv a posebno s obitelji babe Mare u čijem dvorištu je poginuo naš Mario a u čiju kuću smo uvijek dobrodošli i počašćeni.

U povratku zapalili smo i svijeću na mjestu pogibije pok. Marija Glavote pripadnika 4. garidjske brigade koji je također poginuo u ovoj operaciji.

Kako ne zaboravljamo naše poginule suborce, na godišnjicu pogibije pokojnog Marija Nikolića 29.siječnja, na mjesnom groblju Bagalovići u općini Kula Norinska postavili smo spomen ploče na grobove pok. Marija i drugom poginulom suborcu pok. Niki Jerkoviću-Primi poginulom pripadniku na južnom bojištu 1992.g. Potom je služena sv. misa u crkvi Gospe Karmelske u Krvavcu za pokojnog Marija, gdje su bili nazočni njegovi suborci, rodbina i predstavnici lokalne vlasti.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura