Šibenik: masline u vojarni obrat će hrvatski branitelji


ŠIBENIK, 10. studenog 2009.  - Povjerenstvo za imovinu Vlade RH donijelo je odluku prema kojoj se Zajednici udruga HVIDRA-e Šibensko-kninske županije dopušta branje maslina u masliniku bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninske HVIDRA-e Mladenko Spahija.

Podsjetio je kako su masline 1995. godine posadili ročnici i pripadnici tadašnje 113. šibenske brigade HV-a, a sadnice su kupili odvajanjem novca iz svojih dnevnica.

Ta je odluka Povjerenstva, kazao je Spahija, rezultat tromjesečnog pregovaranja i lobiranja šibensko-kninske HVIDRA-e da dobije dopuštenje za branje 839 stabala maslina u vojarni Bribirskih knezova.

"U lobiranju su nam pomogli naši saborski zastupnici. Istu smo dozvolu i lani tražili, ali je nismo dobili. Branje maslina počet će čim prestanu kiše, a ulje ćemo dati u dobrotvorne svrhe", kazao je Spahija.

Kako bi se spriječilo propadanje uroda, branje maslina i donaciju ulja šibenskom Caritasu pokušala je organizirati i aktualna šibenska gradska vlast, no do danas unatoč nastojanjima nisu dobili nikakav odgovor iz mjerodavnih državnih institucija. Prošlotjedne medijske napise i izjave šibenskog gradonačelnika Ante Županovića o tomu da tu koči spora državna administracija, Spahija je danas nazvao objedama gradskih čelnika na račun državnih institucija.

 

 

 

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura