Obilježavanje akcije Maslenica ‘93 od 22. do 24. siječnja


Program će započeti u petak 22. siječnja u Zadru, u 8.00 sati budnicom Gradske glazbe Zadar, a u 9.30 sati usljedit će polaganje vijenaca na Središnjem križu Gradskog groblja Zadar

Od petka 22. siječnja do nedjelje 24. siječnja, bit će održan trodnevni program obilježavanja 17. obljetnice oslobodilačke akcije Maslenica '93.

Program će započeti u petak 22. siječnja u Zadru, u 8.00 sati budnicom Gradske glazbe Zadar, a u 9.30 sati usljedit će polaganje vijenaca na Središnjem križu Gradskog groblja Zadar.

U subotu, 23, siječnja, vijenici će u 10.00 sati biti položeni kod spomen obilježja u Kašiću, u 10.45 sati u Islamu Latinskom, a u 12.00 sati u Podpragu - Jasenice služit će se sveta misa za poginule branitelje.

Nakon svete mise slijedi kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti KUD Slivnica. KUD Jasenice, KUD Luzarica i KUD Podgorac.

U 14.00 sati započinje memorijalni maraton Maslenica (Jasenice) - Posedarje - Novigrad, start utrke je na Masliničkom mostu, a cilj u Novigradu.

Program se nastavlja u nedjelju 24. siječnja u 10.00 sati malonogometnim turnirom "Maslenica '93" koji će se odigrati u sportskoj dvorani u Bibinjama.

 

 

Momčadi koje sudjeluju na turniru sastavljene su od branitelja, postrojbi HV-a i MUP-a.

Program obilježavanja završava u 16.00 sati u Hotelu "Iž" u Zadru druženjem sudionika turnira uz progodni domjenak.

Organizatori obilježavanja obljetnice akcije Maslenica '93 su Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zadarska županija, Grad Zadar te Općine Jasenice, Posedarje, Starigrad i Novigrad.

ezadar.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura