Veterani četvrte organizirano na Maslenicu.


Veterani legendarne četvrte gardijske brigade i ove  godine će pohoditi poprišta sudbonosnih bitaka iz Domovinskog rata. U sklopu svog programa "Putevima pobjede" organizirano će posjetiti prostore Ravnih kotara na kojima su izvojevali, jednu od najznačajnijih pobjedu u Domovinskom ratu. Prema riječima predsjednika te udruge, Maslenica je bila prelomnica Domovinskog rata, jer nakon nje neprijatelj više nikada nije bio tako snažan i organiziran.
Veterani Četvrte će se i ovom prilikom pokloniti žrtvi svoja 22 suborca koji su poginuli za vrijema trajanja ove vojnoredarstvene operacije, kao i svim žrtvama ove operacije.
Udruga veterana Četvrte poziva sve svoje članove i obitelji  svojih poginulih ratnika,  da im se priključe u obilježavanju godišnjice ove sudbonosne bitke Domovinskog rata.
Organizirani polazak autobusom planiran je 23.01. u 07,00 sati sa autobusne postaje u Sukoišanskoj ulici.
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Kašiću, je u 10,00 sati
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća  u Islamu latinskom je u 11,00 sati
Obilazak Podgradine i Paljuva je u vremenu od 12,00 do 13,00 sati
Sveta Misa zadušnica u Novigradskoj crkvi je u 13,00 sati
Zajednički ručak za sve sudionike je u Novigradu u 14,00 sati
Veterani Četvrte žele iskazati zahvalnost Načelniku općine Novigrad i direktoru Prometa - Split  i gradonačelniku grada Splita, koji su im pomogli u organizaciji provedbe ovog programa.
 
Predsjednik udruge veterana ZNG IV brigade
Rade Lasić

 

 

 

 

domovinskirat.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura