Branitelji: "Želimo da Maslenica steče status Bljeska i Oluje"


ZADAR - Obilježavanje 17. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica, kojom je Dalmacija kopnenim putem preko Novskoga ždrila ponovno spojena s ostatkom Hrvatske, trajat će od petka do nedjelje na zadarskom području. Zadarski župan Stipe Zrilić danas je podsjetio da je akcija Maslenica bila prekretnica u Domovinskom ratu te da se oslobađanjem dijela okupiranih područja omogućio povratak prognanika.

- Bilo je to veliko iskustvo za hrvatske vojno-redarstvene snage koje su vratile samopouzdanje te pokazale da su se sposobne boriti i osloboditi teritorij - istaknuo je župan Zrilić te dodao da obilježavanjem žele odati dužnu počast stradalima u akciji.

A predsjednik županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Martinac kazao je kako žele da ova akcija u državnom protokolu steče status kakav imaju akcije Bljesak i Oluja jer je to najmanje što Maslenica zaslužuje.

Inače, program obilježavanja akcije počinje sutra polaganjem vijenaca ispred središnjega križa na Gradskom groblju u Zadru i spomenika poginulim imotskim braniteljima u tom gradu. U subotu će se, pak, služiti misa u crkvi sv. Frane u Podpragu na Velebitu, a održat će se nekoliko kulturnih i sportskih manifestacija.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura