Josipović na obilježavanju akcije Maslenica


Prvi službeni posjet otkako je izabran za predsjednika Ivo Josipović imao je u petak u Zadru. Položio je vijenac ispred središnjeg križa na gradskom groblju u Zadru za poginule branitelje u vojno-redarstvenoj akciji Maslenica 1993. godine.

Zadovoljan osiguranjem

– Akcija Maslenica bila je velika akcija u Domovinskom ratu u kojoj je oslobođen velik dio hrvatskog teritorija i kojom je uspostavljena sigurnost za veliki dio civilnog stanovništva i zaslužuje da se dostojno obilježi – rekao je Ivo Josipović. Upitan za komentar toga što aktualni predsjednik Stipe Mesić nije dolazio na obilježavanje akcije Maslenica, a čiji sudionici traže izjednačavanje statusa akcije s akcijama Bljesak i Oluja, Ivo Josipović je odgovorio da je on svoj stav izrekao dolaskom na obilježavanje. Uz Ivu Josipovića na obilježavanju akcije Maslenica bili su i ministri Tomislav Karamarko i Branko Vukelić, a nenametljivo ga je u stopu pratio jedan od pripadnika osiguranja.
– Zadovoljan sam osiguranjem – rekao je Ivo Josipović, a na upit hoće li mu savjetnik za sigurnost biti Vladimir Faber, Josipović je odgovorio da o savjetnicima još nije odlučio. Ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je da će predsjednik dobiti najbolje osiguranje i dodao da nije bilo problema pri odabiru, da je sve to predimenzionirano.

Izabranog predsjednika potom su primili i u gradskoj vijećnici gradonačelnik Zvonimir Vrančić i župan Stipe Zrilić, a na upit kako komentira to što je u utvrdi HDZ-a u Zadru dobio 65 posto glasova, i to unatoč tome što je gradonačelnik Zadra u kampanji izjavio da će glasovati za Milana Bandića, Josipović je rekao kako su izbori iza njega i da, iako mu je drago zbog podrške Zadrana, više nije bitno tko je za koga glasovao i da je sada njegova stranka Hrvatska.

Kava s građanima

Josipović je popio kavu i susreo se s građanima na glavnom trgu, gdje je primio brojne čestitke, a naposljetku i poljubac, i to od zadarskog pjevača Mladena Grdovića. – Josipović je moj prijatelj – rekao je Grdović

 

 

vecernji.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura