Obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenice


ZADAR, 21. siječnja 2011.  - Obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenice, kojom je oslobođen veći dio zadarskog zaleđa, ove se godine obilježava tri dana, i to u Zadru te u općinama Novigradu, Jasenicama, Posedarju i Starigradu-Paklenici na čijem se području izvodila.

U Zadru je danas obilježavanje počelo budnicom koju je Gradska glazba izvela u središtu grada te polaganjem vijenaca na Gradskome groblju ispred glavnoga križa i na spomen-obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade "Imotskih sokolova" u Ulici Ante Starčevića.

U zadarskome HNK večeras će biti predstavljena knjiga "Koracima istine u nadu" Udruge "Žene u Domovinskom ratu".

Sutra, na dan kada je rano ujutro počela akcija, u Kašiću i Islamu Latinskom u spomen na poginule bit će položeni vijenci, u Podpragu će se služiti misa, a poslijepodne će se održati memorijalni maraton Maslenica-Posedarje-Novigrad.

U akciji Maslenici prije osamnaest godina u tri je dana u zadarskome zaleđu oslobođeno 15-ak sela te bitne strateške točke kao što su Novsko ždrilo, zrakoplovna baza Zemunik, Zračna luka Zadar i Masleničko ždrilo, čime su ponovno spojeni sjever i jug Hrvatske, a srpski je agresor odbačen 13 kilometara od Zadra.

U tri dana poginulo je 18 hrvatskih branitelja, a ranjeno ih je 158.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura