Veterani 4.gardijske brigade obilježili akciju Maslenica


Veterani 4.gardijske brigade okupili su se na Maslenici povodom obilježavanja 18.obljetnice ove akcije kojom su povezani sjever i jug Hrvatske u Domovinskom ratu. Danas 18 godina poslije sakupili su se veterani ove proslavljene brigade iz Splita, Metkovića, Knina, Zadra, Imotskog i drugih mjesta kako bi se prisjetili svojih poginulih suboraca i bitaka koje su zajedno vojevali na ovom području.
Pred spomen križem od slavonskog hrasta i spomenika poginulim pripadnicima 3.gardijske brigade položili su vijenac i zapalili svijeću. Vijence su položili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, obitelji poginulih vitezova, predstavnici vlasti, HV i drugi. Nastavili su potom do Zelenog hrasta gdje su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 4.gardijske brigade. Veterani 4.brigade položili su vijenac i kod spomen obilježja 2.gardijske brigade-Gromovima na ulazu u Novigrad. U Paljuvu su veterani podružnice iz Metkovića položili vijenac na mjestu pogibije svog suborca pok. Marija Nikolića-Kiša. Sveta misa za poginule suborce služena je u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije u Novigradu gdje su poslije nastavili druženje uz ručak koji im je organizirala općina Novigrad. U isto vrijeme završen je memorijalni maraton Maslenica - Posedarje – Novigrad na kojem je pobijedio Damir Dukić, drugoplasirani je Darko Dolovski a treće mjesto od 22 maratonca osvojio je Antonio Pintur.B.P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura