Za poginule branitelje i hrvatske generale


Udruga "Žene u Domovinskom ratu Zadar" treću je godinu zaredom održala molitvenu hodnju "Koracima nade u istinu", od Islama Latinskog preko Paljuva do Pridrage, a u povodu osamnaeste obljetnice vojno-redarstvene oslobodilačke akcije Maslenica. Hodnja se organizira u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u ovoj akciji i za hrvatske generale koji su akciju planirali i izveli, a to su bili generali Janko Bobetko, Mladen Markač, Ante Roso, Mirko Norac i Ante Gotovina. Molitvena hodnja je organizirana uz potporu Udruge zadarskih tenkista, zadarske HVIDRA-e, Udruge branitelja i dragovoljaca Pridraga i Udruge branitelja i dragovoljaca Paljuv.

Hodnja je otpočela blagoslovom svećenika don Zdravka Katuše kod spomen-obilježja na Zelenom hrastu te se krenulo dalje prema Kašiću i Smilčiću. Hodočasnice i hodočasnici su putom molili Marijin križni put i čitali imena poginulih branitelja na spomen-obilježjima. Općina Posedarje je u Kašiću organizirala marendu za sudionike hodočašća.

Dalje se hodalo prema Paljuvu gdje je u osnovnoj školi održan ručak uz pomoć Općine Novigrad i u organizaciji Udruge branitelja Paljuva i Mjesnog odbora Paljuv. Potom je hodnja preko novigradskog groblja nastavila prema Pridrazi, gdje u crkvi Svetog Martina održana služba riječi koju je predvodio don Jure Zubčić. Priređen je domjenak u kripti Gospe od Ružarija i pročitano je svjedočanstvo Blaženke Zubčić koje je nedavno objavljeno u najnovijoj knjizi iz serije "Koracime nade u istinu" "Moja priča za vašu istinu".

Iz Udruge "Žene u Domovinskom ratu Zadar" poručuju da su odlučne u svojoj nakani da ovu molitvenu hodnju održe i učine tradicionalnom.

 

 

zadarskilist

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura