Dvadeseta obljetnica Puma


Dvadeseta obljetnica Puma

Konferencijom za novinare u četvrtak je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina najavljen opsežan program proslave 20-te obljetnice osnivanja 7. gardijske brigade PUMA. O programu su govorili Mirko Martinjak, predsjednik Udruge pripadnika 7. gardijske brigade i Igor Tkalec, član nadzornog odbora udruge.

O izložbi kojom će se opisati ratni put brigade govorili su Ivan Mesek, ravnatelj i Dražen Loparić iz Galerijskog centra Varaždin. Podršku programu proslave dao je gradonačelnik Goran Habuš, pozvavši građane da se odazovu pozivu pripadnika brigade i sudjeluju u najavljenim programima.

Tako će u četvrtak, 22. studenog u Galerijskom centru u 15.30 biti otvorena izložba "7. gardijska brigada "PUMA"", dok će se u 17 sati toga dana u varaždinskom HNK održati svečana akademija povodom 20. obljetnice PUMA. Dan kasnije rezerviran je za sportske susrete u sportskoj dvorani OŠ Petrijanec od 14 do 20 sati, dok će se u 18 sati u varaždinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održati okrugli stol "Žene u Domovinskom ratu".

U subotu, 24. studenog, u 8.30 bit će položeni vijenci za poginule pripadnike 5. bojne 1.A brigade TIGAR kod spomen obilježja 5. bojne 1.A brigade TIGAR, u 9.30 vijenci će se položiti kod kapelice Sv. Juraja u vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu.

U varaždinskoj katedrali bit će toga dana u 11 sati služena sveta misa za poginule i preminule pripadnike 7. gardijske brigade PUMA. Za 12 do 13 sati predviđen je svečani mimohod od Trga kralja Tomislava do Graberja, a kao cjelodnevni događaj te subote - od 10 do 18 sati - u dvorani Graberje održat će se središnja proslava 20. obljetnice osnivanja PUMA.

Izvor: VARAŽDIN.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura