Petnaesta obljetnica završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja


Ivica Vrkić (Foto: FaH/ ik )

VUKOVAR/ILOK/OSIJEK - Petnaesta obljetnica završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja obilježava se 15. siječnja 2013.

Za tadašnjeg predstojnika Vladina ureda privremene uprave za uspostavu hrvatske vlasti u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnome Srijemu Ivicu Vrkića nedvojbeno je da je mirna reintegracija jedna od najuspješnijih mirovnih misija u svijetu.

Mirnom reintegracijom nakon dvogodišnje prijelazne uprave UN-a u ustavnopravni poredak RH vraćeni su privremeno okupirani dijelovi Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, što je omogućilo obnovu tih područja, razorenih u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, te povratak prognanika i izbjeglica.

Vrkić drži kako je, po značaju i načinu provedbe, mirna reintegracija Podunavlja snažna poruka kako se u konfliktinim situacijama kao što je rat može postići mir.

Proces mirne reintegracije iznimno je pozitivan i ključan događaj za miran suživot svih ljudi koji žive na tom području, zajednička je ocjena sudionika toga procesa, negdašnjih vukovarskih i iločkih gradonačelnika Vladimira Štengla i Stipana Kraljevića te predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislava Stanimirovića.

HINA

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura