Počinje obilježavanje 20. obljetnice operacije Maslenica


Obilježavanje 20. obljetnice VRA "Maslenica 93"

Upredstojećim će danima biti organiziran niz kulturnih, sportskih i zabavnih događanja, koja imaju za cilj podsjetiti na operaciju Maslenica, koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu. Briljantno izvedena akcija potvrdila je svu razinu spremnosti i stupanj organiziranosti hrvatskih oružanih snaga za oslobađanje privremeno okupiranih područja.

Sve je spremno za svečano obilježavanje 20. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenica. Sutra, u subotu, 19. siječnja, u 9.30 planirano je polaganje vijenaca u Kašiću, sat kasnije u Islamu Latinskom, u 12.30 bit će služena sv. misa u crkvi sv Frane u Podpragu.

U 12.30 starta memorijalni maraton Maslenica-Posedarje-Novigrad. U Posedarju će u 15 sati biti otkrivena spomen ploča poginulim braniteljima, a dan će završiti koncertom klape HRM-a Sv. Juraj u Poličniku od 19 sati.

Prije točno dvadeset godina, 22. siječnja 1993. godine, počela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata, a njenom izvedbom ponovno su spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske sa ostatkom Domovine.
Ovom operacijom poslana je jasna poruka protivniku kakav ga scenarij očekuje na tada okupiranim područjima Republike Hrvatske. Akcija Maslenica hrvatskom narodu vratila je ponos, dostojanstvo i nadu u skoro oslobađanje svih okupiranih područja.

Središnja svečanost bit će organizirana u utorak, 22. siječnja,
U Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje će s početkom u 11.30 sati biti održana svečana akademija. Na svečanosti se očekuje predsjednik Republike Ivo Josipović, kao i general Ante Gotovina, te brojni visoki uzvanici.

Podsjetimo svečani tjedan u Zadru počet će u ponedjeljak, 21. siječnja, mimohodom svečanih postrojbi s ratnim zastavama. Mimohod će krenuti s Branimirove obale u ponedjeljak, s početkom u 9 sati.
Mimohod postrojbi s ratnim zastavama slikovito će prikazati sve ratne postrojbe koje su sudjelovale u vojno-redarstvenoj akciji Maslenica.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura