Udruga SJP Grom – ultra maratonom obilježava 20. obljetnicu akcije Krvavi Uskrs 1991.


Udruga SJP Grom – ultra maratonom obilježava 20. obljetnicu akcije Krvavi UskrsU povodu obilježavanja 20. obljetnice akcije Krvavi Uskrs 1991. i pogibije prvog redarstvenika Josipa Jovića, Udruga specijalne jedinice policije Grom zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, organizira ultra maraton od Karlovca do Plitvica.
Maraton počinje u srijedu, 30. ožujka u 21 sat i trajat će do četvrtka, 31. ožujka oko 11 sati (ukupno 14 sati neprekidno), a njegova dužina je 97 kilometara. Trči se noću na relaciji Karlovac (državna cesta D1) – Plitvice (mjesto pogibije Josipa Jovića).
Maraton je zatvorenog tipa i na njemu će sudjelovati članovi Udruge specijalne jedinice policije Grom iz Karlovačke županije, a mogu im se pridružiti i hrvatski branitelji – dragovoljci iz Domovinskog rata.
Cilj ovog maratona je dostojno obilježavanje i trajno sjećanje na žrtve, stradavanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a posebice dostojno obilježavanje pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.
karlovacka.policija.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura