Takvo obilježavanje Dana pobjede u Kninu hrvatski branitelji nisu zaslužili


Takvo obilježavanje Dana pobjede u Kninu hrvatski branitelji nisu zaslužili

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) nezadovoljna je, kao i većina ostalih braniteljskih udruga, s obilježavanjem Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana pobjede u Kninu. Takvo središnje obilježavanje jednog od najvažnijeg blagdana u Hrvata ljudi koji su stvorili hrvatsku državu uistinu nisu zaslužili.
Naime, u Kninu se kao prvo nije znalo jel se obilježava „trijumf“, odnosno pobjeda, ili je pak riječ o komemoraciji? Iako je bilo rečeno da će ovoga puta političari biti u „drugom planu“, oni su ponovno bili u prvom. Istina, braniteljima su dozvolili da podignu hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi, ali nitko im nije dao javno govoriti, pa su „umjesto njih“ to učinili, a tko drugi nego političari, od potpredsjednika Sabora, predsjednika Vlade, pa do predsjednika Republike. Nitko nema ništa protiv da i oni govore, dapače, ali zbog čega se nije čuo glas neke majke ili nekog djeteta poginulog branitelja, nekog od hrvatskih generala s one čuvene fotografije s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ili nekoga od ratnih zapovjednika poput Damira Krstičevića? Kad se svirala himna Republike Hrvatske ni ona se nije odsvirala do kraja, cijela, već samo jedan manji dio(sic!), što je još više u očaj bacilo sudionike proslave, koji se i nisu okupili u nekom velikom broju. Na središnjem trgu, na centralnom mjestu, mogli smo vidjeti isključivo političare, ali i neke visoke časnike, ali ne i hrvatske branitelje, koji su i ovoga puta poslužili tek toliko – za fotografiranje! Nije se osjećala pobjednička atmosfera, poglavito nakon govora političara koji su isticali kako se „svatko svakome treba ispričati“ i kako je i u Oluji bilo zločina. Glavna „zvijezda“ bio je Srbin Veljko Džakula, koji je na žalost tako i najavljivan, kao da dolazi neki visoki dužnosnik SAD-a, a ne abolirani ratni zločinac, kojeg se sjećamo nakon vojno-redarstvene akcije Bljesak, kad mu je hrvatska policija stavljala lisice na ruke, kao jednom od kolovođe srpske agresije na području Pakraca. Sva sreća da i on nije govorio, a novinarima je rekao da se nije došao ni ispričati, već da je to prije njega učinio također ratni zločinac Milan Babić. Džakula uostalom nema baš nikakve veze s Olujom. To je izgleda bila njegova osobna „pobjeda“ nad srpskim rivalom Miloradom Pupovcem i ništa, ništa više! Nitko se nije usudio javno ni pozdraviti hrvatske generale Ante Gotovinu i Mladena Markača, pa čak ni generala Čermaka koji je oslobođen na Haaškome sudu. To nas je podsjetilo na suđenje Blaženom Alojziju Stepincu, kad se ni njega većina nije usudila ne pozdraviti, nego ni spomenuti u pozitivnome, od 1945., pa sve do 1990. Ako su generali Gotovina i Markač junaci Domovinskoga rata, ako im hrvatska država plaća obranu, ako se svi slažu da nisu krivi, zbog čega ih ne spomenuti, bez obzira što si drugi misle i govore. Ukoliko još ove godine budu čak možebitno oslobođeni hoće li se njihova imena i dalje prešućivati i marginalizirati, baš kao i imena 174 poginula branitelja u Oluji, čija imena iz „tehničkih razloga“, kako reče ministar branitelja, ponovno nismo čuli.
Dakle, ove godine središnja proslava u Kninu bila je uistinu skromna, kao da je netko namjerno želio da se o njoj „ne čuje ni do Beograda“, a kamoli do Haaga!
Ne, za to se nismo borili!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura