Osuda proslave pravoslavnog Badnjaka u Borovu (VIDEO)


Proslava pravoslavnog Badnjaka u Borovu

OSIJEK, 10. siječnja 2013. - Osječki Gradski odbor HDZ-a danas je ošto osudio način proslave pravoslavnog Badnjaka u Borovu kojom je, kako tvrdi, prekršeno nekoliko zakonskih odredaba te je od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zatražio da ispita taj događaj i kazni odgovorne, a ako to ne učini, neka da ostavku.

Politički tajnik osječkoga HDZ-a Milan Opačak rekao je na konferenciji za novinare da su hrvatski građani srpske nacionalnosti u Borovu iskoristili Božić za dnevnopolitičku utakmicu radi pokazivanja svoje brojnosti izlaskom na ceste, čime je bilo prekršeno i nekoliko odredaba Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira te Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, zbog čega se nitko nije zabrinuo, a ponajmanje hrvatska policija.

Opačak tvrdi kako se na snimkama proslave pravoslavnog Badnjaka u Borovu, objavljenim na You Tubeu, "može vidjeti kršenje javnoga reda i mira, tučnjava pojedinaca, od kojih su neki pijani, nošenje četničkih obilježja i zastava tzv. Republike Srpske, podizanje tri prsta, znaka pod kojim su ljudi protjerivani, i bacanje pirotehničkih sredstava te čuti glazba koja veliča nesnošljivost".

"Za pojedine žitelje Borova to nije bitno, i tamo se zakoni očito ne provode. Božić je blagdan mira i obitelji, ali to očito nije tako ako se slavi po julijanskome kalendaru u Borovu", rekao je Opačak i ocijenio kako hrvatska policija na to nije reagirala iako je bila u koloni vozila koja se kretala kroz Borovo.

Smatramo da svi hrvatski državljani bez obzira na to gdje žive moraju poštovati zakone, a policija ih mora provoditi, istaknuo je Opačak i dodao kako od ministra policije traže da ispita što se ondje dogodilo i da kazni odgovorne, a ako to ne učini, neka sam da ostavku.

Predsjednik Odbora za branitelje osječkoga HDZ-a umirovljeni general Mladen Mikolčević oštro je osudio sve što se dogodilo na proslavi u Borovu te je upitao "otkad se Božić slavi u mimohodu automobila, s rakijom i četničkom scenografijom". Pozvao je mjerodavna tijela MUP-a da ispitaju taj slučaj i utvrde odgovornost, ocjenjujući kako se ne smije dopustiti da nas takvi događaji, koji podsjećaju na kasne osamdesete i rane devedesete godine prošlog stoljeća, vrate u to vrijeme.

(Hina) xivuc ydd

HRT, 10. siječnja 2013.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura