Otočac - Dostojanstveno odana počast braniteljima (FOTO)


Otočac - Dostojanstveno odana počast braniteljima (FOTO)

Otočac- Svečano i dostojanstveno, odavanjem počasti i zahvalnosti hrvatskim braniteljima u Otočcu dana 5. kolovoza obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskim branitelja iz Domovinskog rata. Polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovali su predstavnici Grada Otočca, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije i vojske, a riječima molitve obratio se mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik. Kod spomen obilježja u Zalužnici u čast poginulih branitelja, koji su živote izgubili u vojno redarstvenoj akciji Oluja, vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici gradova: Otočca, Senja, Novog Vinodolskog, Crikvenice te Općina: Brinje, Općine Vinodolske, Vrhovina, predstavnici HV-a, MUP-a, Udruge proizašle iz Domovinskog rata, branitelji, rodbina, roditelji, udovice i djeca poginulih branitelja te građani Grada Otočca. Službu riječi i molitvu predvodio je vlč.Stanko Smiljanić župnik Sinca, Vrhovina, Ramljana i Čanka. Gđa. Vesna Kostelac prigodnim govorom prisjetila je okupljene kolika je važnost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za Republiku Hrvatsku, te prigodnim riječima iskazala poštovanje i zahvalnost poginulim hrvatskim braniteljima koji su ostavili svoje živote u oslobađanju njihove i naše domovine Hrvatske. Sv. misa zadužnica održana je u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, koju je predvodio mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik. Nakon održane Sv. mise pod pokroviteljstvom grada Otočca upriličen je malonogometni turnir Oluja 95.

Pogledajte fotogaleriju:

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura