Papa posebno pozdravio Hrvate: Prijatelji, u korizmi jačajte vjeru:'Molite se za mene i novog papu'(VIDEO)


Sv. Otac Papa Benedikt XVI.

'MOLITE ZA MENE, ZA CRKVU I ZA NOVOG PAPU' Benedikt XVI. posebno pozdravio hrvatske hodočasnike!

U prvom pojavljivanju nakon objave o povlačenju s mjesta poglavara Katoličke crkve, papa Benedikt XVI. je danas ujutro na tjednoj audijenciji u Vatikanu zahvalio javnosti na "ljubavi i molitvama".

- Odrekao sam se službe u punoj slobodi, za dobro Crkve - rekao je, na što mu je oduševljeno zapljeskalo oko 3.500 vjernika u dvorani Pavla VI. Tada je zastao, ganut: - Hvala vam na potpori. Nastavite moliti za mene, za Crkvu i za novog papu !

Papa je ponovio da se povlači jer je postao svjestan gubitka fizičke i duhovne snage.

Papa Benedikt XVI. pozdravio je i hrvatske hodočasnike okupljene na današnjoj općoj audijenciji, javlja IKA . - Pozdravljam od srca sve hrvatske hodočasnike, a osobito krizmanike iz Esslingena! Dragi prijatelji, neka vam ova korizma, bude milosno vrijeme, jačanja vjere i nade u uskrsnuće. Hvaljen Isus i Marija!

Papa će u 17 sati održati misu u Bazilici svetog Petra u Vatikanu povodom Čiste srijede odnosno Pepelnice, kad započinje vrijeme korizme.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi kazao je da će to biti važno liturgijsko slavlje pošto će Sveti Otac posljednji put voditi misu zajedno s kardinalima.

Također, iz Vatikana su poručili da će papa i dalje nastaviti voditi dnevnik sve do odlaska na kraju veljače.

Misa povodom Pepelnice inače se tradicionalno održava u crkvi Santa Sabina u Aventinu, ali kako bi Papa zbog narušenog zdravlja izbjegao napornu procesiju, te zbog velikog broja zainteresiranih kardinala, biskupa i vjernika, misa je prebačena u Baziliku svetog Petra.

Obraćanje Svetog oca javnosti kojim je obznanio kako se povlači s mjesta poglavara katoličke crkve, pogledajte u videu:

Drago braćo, zahvaljujem vam iskreno na ljubavi i vašem radu kojim ste me podržavali i tražim oprost za sve svoje propuste. Želim također naglasiti da ću nastaviti predano služiti Svetoj Crkvi kroz život posvećen molitvi", stoji u Papinoj deklaraciji.

Izvor: Jutarnji list

Braniteljsi portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura