Predsjednik Josipović na inauguraciji pape Franje


Seti Otac PAPA

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom nazočit će u utorak na Trgu svetog Petra u Vatikanu svečanosti inauguracije novoizabranog poglavara Katoličke crkve pape Franje, a u službenom izaslanastvu bit će i potpredsjednica vlade ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom bit će u utorak na Trgu svetog Petra u Vatikanu nazočan svečanoj inauguraciji pape Franje.
Argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglia (76) izabran je ovoga tjedna za novog papu i postao prvi papa koji nije iz Europe u 1.300 godina. Prvi latinoamerički papa i prvi papa iz isusovačkog reda dobio je brojne čestitke iz cijeloga svijeta,a čestitao mu je i hrvatski državni vrh.

Kao kardinal Bergoglio je postao poznat po osobnoj poniznosti, konzervativnoj doktrini i odanosti socijalnoj pravednosti, a reputaciji poniznosti uvelike je pridonio i vrlo jednostavan način života. Živio je u malom stanu u Buenos Airesu, iako je mogao birati rezidenciju u biskupskoj palači. Odrekao se automobila s osobnim vozačem i vozio se javnim prijevozom, a navodno si je sam i kuhao.

Izvror: dalje.com

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura