"Oluja 2013"" - Inicijativa dostojanstvenog obilježavanja


Inicijativa dostojanstvenog obilježavanja - HVIDR-a Grada Zagreba

Potaknuti načinom ovogodišnjeg sudjelovanja u obilježavanju obljetnice „Oluje“ u Kninu te odlukom Predsjedništva Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba pokrećemo inicijativu za vraćanje dostojanstva i digniteta hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata u sudjelovanju na počasnim ceremonijama.
Naime, u ovogodišnjem službenom protokolu su sudjelovali samo političari i oni su zauzimali centralno mjesto i ulogu u protokolu obilježavanja. Branitelji, a posebice, mi ratni vojni invalidi, bili smo potpuno marginalizirani, kao da i nismo imali ulogu u pobjedi „Oluje“.
Stoga, već sada krećemo s inicijativom dostojanstvene proslave obljetnice „Oluja 2013.“, za koju želimo pripremiti i organizirati postrojavanje ešalona ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HV, MUP RH i HVO) po najvišim protokolarnim standardima u Kninu, kao i inicijativu da branitelji zauzmu centralno mjesto i ulogu u svečanom protokolu te da naši predstavnici održe svečane govore i osvrnu se na uspjehe, žrtvu i zasluge svojih suboraca.
Uz samo postrojavanje želimo osigurati organizacijski standard na najvišem nivou te za naše suborce, ratne vojne invalide i goste, osigurati šator za prijem do tisuću ljudi. HVIDR-a je od osnutka bila stožerna braniteljska udruga i organizacijski primjer svima, želimo da to ostane i u buduće.
Pozivamo sve udruge da nam se pridruže i podrže ovu našu inicijativu kako bi se slijedeća obljetnica „Oluje“, a i druge obljetnice Domovinskog rata digle na najvišu razinu, a ratnim vojnim invalidima i braniteljimaodala počast kakvu zaslužuju svugdje u svijetu.
Uz poštovanje,
Predsjednik Zajednice udruga
HVIDR-a Grada Zagreba
mr. sc. Mirko Ljubičić

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura