Poziv na tribinu "Žrtve pravosuđa"


Poziv na tribinu "Žrtve pravosuđa"

Udruga Veronika Vere u suradnji sa istaknutim aktivistima u poduzimanju mjera protiv kriminala i korupcije u hrvatskom pravosuđu, organizira Tribinu „Žrtve pravosuđa“ s ciljem da javnosti ukaže na vrlo teško stanje u hrvatskom pravosuđu, a naročito na težak položaj žrtava hrvatskog pravosuđa.

Pred oko dva tjedna mediji u Hrvatskoj su prenijeli da zbog korupcije u pravosuđu i upravi, Hrvatska još očito nije spremna za ulazak u EU. Potaknuti očajničkim pismima koja svakodnevno dobivamo od žrtava pravosuđa, postavljamo pitanja; Tko snosi odgovornost za naše živote? Živote naših obitelji? Tko snosi odgovornost za potencijalne samoubojice koje u teškom beznađu, očaju, zbog visokih odvjetničkih i sudskih troškova, zbog nezakonitih sudskih rješenja, nepoštivanja Ustava RH i Konvencija kojih je Republika Hrvatska potpisnica, a koje su sve žrtve pravosuđa naučili napamet, citirajući presude Europskog suda u Strasbourgu, koje bi trebali i hrvatski sudovi primjenjivati jer su iznad Zakona RH i Ustava a ipak ne primjenjuju? Tko su naše ubojice?
Nad hrvatskim narodom, nefunkcionalno hrvatsko pravosuđe provodi pravosudna ubojstva, duga i polagana, vodeći nas kroz tešku agoniju, poput najtežih oblika karcinoma, a mi, hrvatski građani, tražimo spasonosni lijek.
U Hrvatskoj nije problem samo sporost pravosuđa i skupe i izvan svakog razuma visoke odvjetničke tarife, već su puno veći problem nezakonita sudska rješenja koja sudac koji ih donese ne želi ukinuti, (nema kontrole nad radom sudaca), kao i nezakonitost u postupanju, te držanje predmeta u ladici, odnosno neprovođenje pravomoćnih sudskih rješenja, imunitet sudaca koji su doslovno nedodirljivi, premala odgovornost sudaca kod nezakonitog postupanja i povrede prava stranaka, ignoriranje građana RH od strane Ministarstva pravosuđa i od strane državnih tijela, i na koncu odgovornost Države za nezakonito postupanje sudaca, a koja počinjena šteta u konačnici pada na leđa državnih obveznika tj. građana RH.
Konvencijom UN protiv korupcije, i Kaznenopravna konvencija Vijeća Europe o korupciji jasno odredjuju način i postupanje u kazneno-koruptivnim predmetima, kao i mjere zaštite prijavljivača korupcije i kriminala, te žrtava pravosuđa. Na žalost, u Hrvatskoj se za sada te Konvencije uopće ne primjenjuju a žrtve pravosuđa su na rubu egzistencije i života, dok štetu koja je za njih nastala nitko ne nadoknađuje.
Svojim odazivom na Tribinu „Žrtve pravosuđa“ i medijskim praćenjem ukažite značaj ovoj temi koji joj i pripada, kao trenutno najznačajnijoj, životno i egzistencijalno važnoj za opstanak Hrvata, hrvatskog gospodarstva i ekonomije.
Pozivamo predsjednika RH prof.dr.sc Ivu Josipovića, aktualnog ministra pravosuđa gospodina mr.sc. Orsata Miljenića, načelnika sektora za zemljišno knjižno pravo gospodina dipl.iur Zorana Avramovića, pomoćnika ministra pravosuđa gospodina Ivana Crnčeca, gdju Anu Lovrin, predsjednicu Odbora za pravosuđe, zamjenicu županijske državne odvjetnice gdju Dianu Pervan, gdju Jadranku Kosor bivšu premijerku, ministrice pravosuđa iz bivšeg mandata gdju Vesnu Škare Ožbolt, gdju Ingrid Antičević Marinović, bivšeg ravnatelja USKOK-a gospodina Željka Žganjera, bivšeg ministra MUP-a gospodina Tomislava Karamarka, da se odazovu na Tribinu „Žrtve pravosuđa“ i na suradnju u nastojanju da Hrvatska bude prepoznata kao zemlja blagostanja, a ne kriminala i korupcije.

U Zagrebu, 06.11.2012. godine
predsjednica Udruge Veronika Vere

Nada Landeka
kontakt; 091 1121 544

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura