Zajedno možemo sve: KLUB VETERANA 148. br. HV


"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR"

Poštovani,

Klub veterana 148. br. HV već tradicionalno, sa ostalim udrugama i klubovima, pod sloganom:

"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR"

organizira u Zagrebu obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje.

Program obilježavanja smo zamislili održati u nekoliko dana, a

započeli smo u SUBOTU 10.studenog 2012. posjetom Vukovaru sa već uobičajenim programom

i predajom u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova - "Vukovarskog svjetla mira", koje smo donijeli u Zagreb.

U Zagrebu započinjemo u SUBOTU 17.studenog 2012. od 18.00 sati paljenjem lampaša uz ulicu grada Vukovara (9 km) sa jedne i druge strane kolnika, a središnje događanje započinje u 18.30 sati, paljenjem lampaša u obliku imena grada Vukovara i križa sa velikom svijećom (2 m) u sredini, na travnatoj površini između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod križanja sa ulicom grada Vukovara, gdje će biti i kratki program sa molitvom.

Sv. Misa zadušnica za sve poginule, nestale i stradale u Vukovaru, Škabrnji i Domovini Hrvatskoj
biti će, kao i prošle godine, za sve Zagrepčane koji taj dan nemogu otići na obilježavanje u Vukovar ili Škabrnju, u NEDJELJU 18.studenog 2012. godine u 19.00 sati u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode, Jarun 1, a nakon Sv. Mise u 20.00 sati koncert: "Bogu i Domovini".

Ovom prilikom obavještavamo vas o provođenju planiranog obilježavanja u Zagrebu i pozivamo na praćenje naših aktivnosti.

Potrebno je naglasiti da se sve što smo zamislili o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje ne preklapa sa državnim protokolom o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se održava 18. studenog u Vukovaru i Škabrnji između 10.00 i 15.30 sati.

Nama je Vukovar i žrtva njegovih stanovnika blizu srca, i htjeli smo za sve one Zagrepčane koji taj dan ne putuju u Vukovar ili Škabrnju, nazočiti obilježavanju, organizirati sjećanje u Zagrebu.

Pozvamo sve udruge i građane grada Zagreba, putem plakata i sredstava javnog priopćavanja, da postave svoju svijeću uz ulicu grada Vukovara, nazoče središnjem događaju, te Sv. Misi.

U nadi iskrenog zajedništva neka nas vodi slogan:

"UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU

A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTA".

Lijepo Vas pozdravljamo.

S poštovanjem.

Kontakt:

za Klub veterana 148. br. HV
Drago Tomašić i Milan Zanoški

098/491-444

PrilogSize
2012-10-25.11.-Program.pdf84.79 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura