Kazneno goniti sve one koji su zaslužni za progon nevinih hrvatskih generala!


UBIUDR Podravka

Kazneno goniti sve one koji su zaslužni za progon nevinih hrvatskih generala!

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) oduševljena je presudom
Haaškog suda, u vezi hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, koja drugačija i nije mogla
biti nego-oslobađajuća.
Međutim, nakon ove presude, tražimo i zahtijevamo, prije svega od Državnog odvjetništva i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, da pokrene kazneni postupak protiv svih onih, od bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, koji je primjerice prigodom svjedočenja na Haaškom sudu oblatio sve koji su poput dr. Milana Vukovića, tadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda izjavljivali da „hrvatski vojnik ne može učiniti ratni zločin“,koji je izravno optužio hrvatske generale, baš kao i Vladimir Šeks koji je izjavljivao da Gotovinu treba „ identificirati, locirati, transferirati“ i drugih, koji su na bilo koji način doprinijeli da časni hrvatski generali, vojskovođe i pobjednici u Domovinskome ratu uopće se i nađu na optuženičkoj klupi, tim prije što nakon toliko godina neopravdano provedenih u pritvoru naši su generali, poglavito Mladen Markač, teško i zdravstveno nastradali, pa se postavlja i pitanje-tko će im vratiti ne samo narušeno zdravlje, nego i mnogo više – dostojanstvo koje su izgubili, a koje im je sada Haaški sud vratio?

Sjetimo se samo da je svojedobno Ministarstvo unutarnjih poslova RH također raspisalo tjeralicu za Gotovinu, da su nudili i novčanu nagradu tko ga izda, da su se privodili na razgovore u policiju i oni koji su samo nosili majice s njihovim likovima, da je samo u jednom mjesecu hrvatska policija nakon jedne posjete Carle del Ponte Hrvatskoj pretražila oko 2300 stanova, kuća i drugih objekata u želji da uhite Gotovinu, te da su mnogi hrvatski branitelji koji su se javno borili za istinu o Gotovini i Markaču imali niz neugodnosti, prijetnji i slično.

Kad je moja malenkost objavila prvu knjigu o Gotovini(2005.) u Zagrebu nama nitko (osim Crkve) nije želio iznajmiti ni dvoranu da je predstavimo, a kad je 12. listopada ove godine UBIUDR Podravka u
Zagrebu,na dan rođendana Gotovine, ispred Paviljona na Zrinjevcu u Zagrebu, organizirala „Veličanstveni skup za hrvatske generale- da se ne zaborave“ jedan dio tih istih koji sada „plješću“ oslobađajućoj presudi sve su učinili da se ovaj skup „minira“, da na njega dođe što manje ljudi u čemu su i uspjeli.

Stoga, svi koji su odgovorni za progon generala Markača i Gotovine trebaju kazneno i materijalno odgovarati, jer nekog, kao njih neopravdano optužiti, također je kazneno djelo. Također ne smijemo zaboraviti ni ostale hrvatske branitelje koji se nalaze po zatvorima, a koji su tamo došli, baš kao i Gotovina i Markač, i zbog lažnih svjedočenja, pritisaka i drugog.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata
Podravke(UBIUDR), 099-6651-562

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura