Počela akcija "Mir i dobro"


Akcija "Mir i dobro" MUP-a

Zagrebačka policija pozvala je građane da tijekom nadolazećih blagdana ne upotrebljavaju pirotehnička i eksplozivna sredstva, podsjetivši na konferenciji za novinare u povodu početka tradicionalne akcije "Mir i dobro" da su prošle godine zbog posljedica uporabe pirotehnike ozlijeđene 32 osobe, od čega devet teško i 23 lakše.

Akcija će trajati do 8. ožujka, a na konferenciji za novinare u PUZ-u upozoreno je da je prošle godine ozlijeđeno 15-ero djece, sedam maloljetnih i pet punoljetnih osoba, a nije zabilježeno nijedno smrtno stradavanje. Propucano je 18 objekata, od čega tri kuće, osam automobila i sedam ostalih objekata.

U sklopu prošlogodišnje akcije "Mir i dobro" oduzet je 141 komad oružja, više od 11.986 komada streljiva, 23 kilograma eksploziva, 115 komada eksplozivnih sredstava i više od 75.500 komada pirotehničke galanterije. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva te nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava utvrđeno je 159 prekršaja, a prijavljeno je 218 osoba.

U proteklih 18 godina zbog nezakonite uporabe i neopreznog rukovanja vatrenim oružjem smrtno je stradala 21 osoba, 533 osobe su ozlijeđene, od čega 212 teško i 353 lakše, napomenuo je Damir Bogdanović iz Ravnateljstva policije.

Stjepan Cavrić iz Ravnateljstva policije naglasio je da će tijekom akcije policija poduzimati niz aktivnosti - od iniciranja suradnje s nadležnim tijelima u svim općinama županijama i gradovima, suradnje s obrazovnim institucijama, predstavnicima Crkve do inspekcijskog nadzora, nadzora na ulici te održavanja stanja reda i mira u područjima oko Crkve, škola i trgova.

Načelnik Odjela za javni red Davor Posilović upozorio je da kazne za nezakonitu uporabu pirotehničkih sredstava za fizičke osobe iznose od tisuću do pet tisuća kuna, a za pravne osobe od 20 do 40 tisuća kuna.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura