Priopćenje UBPVPDR: VUKOVAR VIŠE NESMIJE "PASTI"


Udruga Branitelja Policije i Vojne Policije iz Domovinskog Rata

Udruga Branitelja Policije i Vojne Policije iz Domovinskog Rata oštro se protivi najavama iz Vlade Republike Hrvatske o uvođenju službene dvojezičnosti i ćiriličnog pisma za grad Vukovar i ostale gradove i općine.

Uvođenje dvojezičnosti u gradove i općine u kojem je u velikosrpskoj agresiji živote izgubilo na tisuće njihovih stanovnika, a za mnogima se još uvijek traga za preko 300 osoba koje se vode kao nestale osobe, iz kojeg su svi oni koji nisu slijedili velikosrpsku politiku protjerani, raseljeni, u kojem su za vrijeme okupacije ubijeni mnogi nesrbi koji su ostali u gradu Vukovaru, nije korak prema poštivanju prava nacionalnih manjina nego korak prema potvrdi da se agresija i zločini isplate, korak prema novim podjelama i nesnošljivostima u gradu Vukovaru i ostalim gradovima gdje žele uvesti dvojezičnost.

To je korak prema nepoštivanju Čl.3 Ustava RH kojim se mirotvorstvo smatra jednom od najviših vrednota.

Člankom 12. Ustava Republike Hrvatske se omogućava uvođenje dvojezičnosti u mjesta koja ispune druge zakonske pretpostavke ( 1/3 ), ali u Ustavu Republike Hrvatske postoji i članak 16. kojim se kaže:» Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje.
Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju.”

Iz ovog članka je jasno da se određena prava mogu koristiti samo ako ne diskriminiraju prava drugih.
Uvođenje dvojezičnosti u grad Vukovar i ostale gradove je diskriminacija i šikaniranje obitelji žrtava Domovinskog rata, posebno poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a ne posebna skrb o njima kako to zakoni i Ustav Republike Hrvatske nalažu.

Iako Ministarstvo branitelja kao dio Vlade RH stalno ističe kako udruge neće voditi politiku, udruge su Deklaracijom o Domovinskom ratu, čl. 7., pozvane i dužne javno sudjelovati u obrani digniteta Domovinskog rata: „ Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora poziva sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije, a obvezuje sve dužnosnike i sva državna tijela Republike Hrvatske, da na navedenim načelima štite temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti.

Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i tako štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branitelja i građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine. „

Također su dužne u ime svojih članova sudjelovati u javnim politikama, osobito onima koje definiraju i određuju pitanja vezana za Domovinski rat, obranu, žrtve i očuvanja vrijednosti ustavnog i demokratskog poretka u Republici Hrvatskoj.
Udruga Branitelja Policije i Vojne Policije iz Domovinskog Rata koja okuplja članove koji su Branitelji,stradalnici,obitelji poginulih i nestalih,obitelji stradalnika (da upozorim još jednom,iz Hrvatske Policije i HOS-a je nastala Hrvatska oružana sila ne može prihvatiti nikakvu mogućnost uvođenja dvojezičnosti u grad Vukovar kao ni u ostale gradove.
U gradu Vukovaru i okolici je veliki broj onih koji znaju istinu o Vukovarskim žrtvama i patnji, ali ne smatraju svojom dužnošću reći nam tu istinu. Oni su i dalje počinitelji ili suučesnici u zločinu. Republika Hrvatska još uvijek nije ispunila svoju obavezu prema onima koji su je stvorili, nije osigurala mehanizam za otkrivanje istine o žrtvama, dostojan pokop i grob na koji imaju pravo. Republika Hrvatska još nije ispoštovala svoje žrtve, nije procesuirala počinitelje, a već udovoljava zahtjevima koji su odraz zloupotrebe prava i nepoštivanja obaveza.
Tražimo otvaranje procesa javnih rasprava o najavljenom potezu Vlade Republike Hrvatske i time otvaranje transparentnog procesa dijaloga između onih koji zagovaraju uvođenje dvojezičnosti, a još se nisu otvoreno izjasnili o Deklaraciji o Domovinskom ratu i onih kojima je uvođenje dvojezičnosti neprihvatljivo.

Također…Tražimo zaustavljanje nove vrste agresije na grad Vukovar i ostale gradove i na one koji su već propatili sva stradanja, torture i poniženja, a među njima nisu samo Hrvati, nego i pripadnici ostalih nacionalnih manjina koji su živjeli u Vukovaru i ostalim gradovima kojima prijeti ćirilična „OKUPACIJA“, branili ih, stradali i prošli svakovrsne torture za vrijeme agresije i okupacije……Tražimo da se poštuje glas žrtava i njihovih obitelji.
Na to obvezuje Ustav Republike Hrvatske i Deklaracija o Domovinskom Ratu !!!!

Ante Jurić
Predsjednik Udruge Branitelja
Policije i Vojne Policije iz DR

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura