Poziv novinarima i uzvanicima na objavu početka akcije za izgradnju Pelješkog mosta


Pelješki most - Ilustracija

Poziv na objavu početka akcije za izgradnju Pelješkog mosta u četvrtak, 31. siječnja 2013. u 11 sati, u Zagrebu, Opatička ulica br. 10, Zlatna dvorana ispod freske Celestina Medovića: “Dolazak Hrvata na more“

mi, članovi-osnivači Udruge "Gradimo Pelješki most" vjerujemo da su ova teška olovna vremena, crne misli i depresivni ljudi, samo ružan privid. Sunce uvijek ispočetka rađa novi dan, a ljudi u njegovoj svjetlosti i toplini imaju sve šanse svijeta i svoju punu sudbinu.
Odlučili smo okupiti narod kako bi prikupili novac za gradnju Mosta: Poveznice naše državne granice, važne prometnice, ali i novog optimizma i zajedništva hrvatskog naroda. Mi ćemo vam reći što smo isplanirali, a vi ćete pitati sve što vas zanima.
Jedan centimetar mosta košta tisuću eura, jasno, može i manje i više, ovisno o procjenama i mogućnosti svakog čovjeka. Važno je da Most sagradimo sami, bez lobija, zamki i prevaranata. Most će biti sagrađena poezija u prostoru a mi ćemo vas podsjetiti na našeg Ivu Andrića koji je opjevao Most:

"… mostovi su važniji od kuća…
… podignuti uvijek smisleno, na mjestu na kojem se križa najveći broj ljudskih potreba
trajniji od drugih građevina i ne služe ničemu što je tajno ili zlo…"

Kraći prigodni umjetnički program.

Veselimo se vašem dolasku.

Branka Šeparović
Predsjednica Udruge Gradimo Pelješki most

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura