HRT: Milanovićev istup nedopustiv pritisak na neovisnost medija


HRT (Glavi toranj)

ZAGREB, 18. ožujka 2013. (Hina) - Današnji istup premijera Zorana Milanovića HRT doživljava kao nedopustiv pritisak na neovisnost medija, priopćio je HRT-ov Odjel za odnose s javnošću.

U priopćenju se dodaje da HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka, no i da ovakve poruke s pozicije premijera upućene medijima smatraju potpuno neprimjerenima,

Premijer Milanović danas je, komentirajući sukob između maloljetnika s područja Kistanja i učenika bogoslovije manastira Krka, rekao da je jučer u Dnevniku HTV-a taj sukob nazvan napadom janjevaca na bogoslove.

"To je riječnik kojim se služi HTV! Ne malodobne osobe hrvatske nacionalnosti, nego 'janjevci'! Pa što se čudimo onda da se takve stvari događaju", rekao je Milanović.

Premijer Milanović također se obrušio na novinare zbog, kako je rekao, rečenica koje se režu u medijima.

Pozovete osobu koja je počinila nešto tri puta gore nego nogometni prekupac, date joj prostor da govori i ne prekidate je dok praktički čini kazneno djelo za koje neće odgovarati, a dan kasnije se bavite interpretacijama izjave predsjednika vlade jel‘ bio građanski rat ili nije, obratio se Milanović novinarima.

Umjesto da se bavite skandaloznim ispadom koji ste omogućili, pozivaju se eksperti u studio, bavimo se finskim ratom, a stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Bukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih, stručnjaci za komunikaciju se bave usporedbama njega i Churchilla, izjavio je premijer.

(Hina) xpp/xvl yln

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura